Lasīšanas veicināšanas programmu ''Grāmatu starts'' šajā gadā absolvēja 36 bērni, trīs grupiņas no Pārventas un Bērnu bibliotēkām, vecumā no 3 līdz 4 gadiem. Absolventi tika iepriecināti ar dāvaniņu - pūcīšu somu un Liepājas leļļu teātra izrādi.

Pūcīšu skolā bērni apgūst pirmos soļus bibliotēkas iepazīšanā, piedalās izglītojošās, radošās un attīstošās nodarbībās. Vienā sezonā kopumā ir piecas dažādas nodarbības, kuras tiek organizētas reizi mēnesī. Šis ir pirmais gads, kad daļa ''Pūcīšu skolas'' bērni piedalījās gan klātienes, gan tiešsaites nodarbībās.

Pūcīšu skola aizsākās 2015. gada septembrī pēc Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta biedrības aicinājuma piedalīties lasīšanas veicināšanas projektā "Grāmatu starts". Iesaistīties programmā var ģimenes ar bērniem vecumā no 3 līdz 4 gadiem.

Pandēmijas dēļ Pūcīšu skolas aktivitātes pagājušajā gadā netika realizētas, bet šajā mācību gadā lasīšanas veicināšanas programmā iesaistījās divas grupiņas no Pārventas bibliotēkas un viena grupiņa no Galvenās bibliotēkas.

Nākamā ''Pūcīšu skolas'' sezona tiek plānots, ka sāksies jau septembrī, turklāt rudenī projektā iesaistīsies arī Gāliņciema bibliotēka.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: