Latvijas hokeja izlase olimpiskajās spēlēs Pekinā palika bez uzvarām, kas kopvērtējumā ļāva apsteigt tikai mājiniekus ķīniešu, bet ventspilnieks Uvis Balinskis turnīrā atzīmējās ar trim rezultativitātes punktiem.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Latvijas šodien tikās ar Dāniju un cīnījās par tiesībām spēlēt ceturtdaļfinālā, kurā jau gaidīja Krievijas Olimpiskās komitejas komanda. Mūsējie pirmajā perioda nonāca zaudētājos, tomēr trešdaļas izskaņā Lauris Dārziņš realizēja izgājienu vienatnē pret vārtsargu un izlīdzināja rezultātu. Otrajā periodā Latvijai bija liels pārsvars. Spēlējot vairākumā, izdevās izvirzīties vadībā (Dārziņš no Balinska un Krastenberga piespēlēm), bet pēc tam izdevās izveidot vēl vairākus labus momentus, kas tomēr palika nerealizēti.

Perioda beigās jau dāņi panāca izlīdzinājumu, bet trešā ievadā viņi tika pie vairākuma, ko arī realizēja, panākot jau 3:2. Atlikušajās teju 18 minūtes Latvija nospēlēja visai haotiski un neprecīzi, vārtus vairs neguva, līdz ar to piedzīvojot zaudējumu un izstājoties no olimpisko spēļu turnīra. Dānijai tas bija jau trešais panākums Pekinā, jo grupu turnīrā viņi pieveica čehus un šveiciešus.

Balinskis asistēja abos vārtu guvumos mačā ar Zviedriju (2:3), bet pārējos divos apakšgrupas spēlēs (1:3 pret Somiju, 2:5 pret Slovākiju) viņš palika bez punktiem. Četros mačos viņš iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    некто 15.02.2022, 20:29:35

    skumji

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: