Ventspils Mūzikas vidusskola rīko profesores Vitas Kalnciemas meistarklasi festivāla ''Ventspils Ērģeļu dienas'' ietvaros, festivāla un meistarklases norise no februāra nogales pārcelta uz aprīli.

21., 22. un 23. aprīlī Ventspils Mūzikas vidusskolā norisināsies prominentās ērģelnieces Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesores Vitas Kalnciemas vadītās meistarklases un vairāki koncerti: Vitas Kalnciemas koncerts (21. aprīlī koncertzālē ''Latvija''), ērģelnieces Kristīnes Adamaites un čellista Ērika Kiršfelda koncerts (22. aprīlī koncertzālē ''Latvija'') un meistarklašu dalībnieku koncerti (23. aprīlī plkst.12 – Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņu koncerts Livonijas ordeņa pils kapelā un plkst.15 – meistarklašu dalībnieku koncerts koncertzālē ''Latvija'').

Festivālu ''Ventspils Ērģeļu dienas'' finansē Valsts kultūrkapitāla fonds – dalība meistarklasēs ir bez maksas.

Festivāla centrālā ass ir intensīvas meistarklašu nodarbības ērģeļspēles audzēkņiem no visas Latvijas. Šoreiz meistarklašu vadītāja būs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesore ērģelniece Vita Kalnciema. Profesores Kalnciemas ilggadīgā pieredze gan koncertdarbībā, gan pedagoģijas darbā ar dažādu vecumposmu audzēkņiem garantē ļoti vērtīgu ieguvumu visiem meistarklašu klausītājiem – ne tikai aktīvajiem dalībniekiem, bet arī viņu pedagogiem, arī profesionāliem ērģelniekiem un citu specialitāšu interesentiem.

Rekomendējot festivālu ''Ventspils Ērģeļu dienas'' Valsts kultūrkapitāla fonda finansējuma piešķīrumam Rīgas Doma mūzikas direktors ērģelnieks Aigars Reinis rakstīja: ''Ventspils Ērģeļu dienas ir izcila un reta iespēja jaunajiem talantiem sastapties ar lieliem meistariem klātienē gan koncertos, gan meistarklasēs. Un vēl jo vairāk katram jaunajam ērģelniekam izmēģināt savus spēkus pie lielajām Ventspils koncertzāles ''Latvija'' ērģelēm! Kā to pierādīja pirmās Ventspils Erģeļu dienas 2020. gadā..''.

Uz aktīvu dalību meistarklasēs ir aicināti mūzikas skolu ērģeļklašu audzēkņi. No katras skolas, kurā apgūst ērģeļspēli, var pieteikt vienu aktīvo dalībnieku. Pasīvo dalībnieku, vai meistarklašu norises vērotāju skaits nav ierobežots. Programmas pieteikumā jānorāda divi skaņdarbi, kuru garums nepārsniedz 8 minūtes (pirmā un otrā izvēle). Meistarklasēs katram dalībniekam būs iespēja atskaņot vienu no šiem diviem darbiem.

Aktīvo dalībnieku pieteikšanās elektroniski līdz 12. aprīlim plkst. 17: https://forms.gle/Za51gYSne8aLm8pL7
Pasīvo dalībnieku pieteikšanās elektroniski līdz 19. aprīlim plkst. 17: https://forms.gle/urti477J6dBENrCx9

Gan aktīvajiem, gan pasīvajiem dalībniekiem, kas piedalīsies Ventspils Ērģeļu dienās, būs iespēja trīs koncertus apmeklēt bez maksas, interesējošos atzīmējot pieteikuma veidlapā.
Pedagogi, kas piedalīsies Ventspils Ērģeļu dienās, saņems apliecību par profesionālo pilnveidi 9 vai 18 stundu apjomā (atkarīgs no dalības dienu skaita, ko atzīmēsiet pieteikuma veidlapā).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: