Ventspils PII ''Pasaka'' ir starp tām 22 Latvijas izglītības iestādēm, kas ieguva ''eTwinning Skola'' statusu. Oktobra beigās izglītības iestādes saņems arī oficiālu apliecinājumu statusa iegūšanai – ''eTwinning Skola'' atzinības zīmi, karogu un suvenīrus, kā arī ES Inovāciju, pētniecības, kultūras, izglītības un jaunatnes komisāres Marijas Gabrielas pateicības vēstuli.

''Pasaka'' ir starp tām 2935 iestādēm visā Eiropā, kam eTwinning Centrālais atbalsta dienests šī gada aprīlī uz diviem gadiem piešķīra augstu atzinības zīmi - ''eTwinning Skola'' statusu, tādējādi novērtējot iestāžu aktīvu iesaistīšanos eTwinning projektu īstenošanā un pedagogu profesionālās pilnveides pasākumu veicināšanā. PII ''Pasaka'' šo statusu saņem pirmo reizi. Tā iegūšana apliecina, ka izglītības iestādē darbojas aktīva skolotāju komanda, kas īsteno eTwinning sadarbības projektus, izglītības iestādē veicina digitālo pratību un interneta drošību. Ņemot vērā situāciju ar Covid-19 vīrusa izplatību, oficiāls apbalvošanas pasākums nebūs iespējams, taču Latvijas eTwinning Nacionālais atbalsta dienests (NAD) cer, ka tas nemazinās prieku un lepnumu par padarīto.

PII ''Pasaka'' eTwinning tīklā darbojas kopš 2014. gada. Kopumā īstenoti 11 sadarbības projekti, tai skaitā vairāki starptautiska mēroga sadarbības projekti ar mērķi veicināt bērnu izpratni par kultūras mantojumu, nacionālo simboliku, toleranci pret citām kultūrām, sekmēt valodu apguvi un mācīt jēgpilnu tehnoloģiju lietošanu. Vairāki starptautiska mēroga projekti ir ieguvuši Kvalitātes sertifikātus, kas apliecina projekta atbilstību noteiktiem nacionāla un Eiropas mēroga standartiem.

Skolas arī saņems īpašu pateicības vēstuli no Eiropas Savienības Inovāciju, pētniecības, kultūras, izglītības un jaunatnes komisāres Marijas Gabrielas, kurā viņa slavē skolu vadības un skolotāju ieguldīto darbu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: