Ventspils bibliotēka sadarbībā ar Ventspils Starptautisko Rakstnieku un tulkotāju māju jau 12. reizi izsludina konkursu ''Kurzemes prozas lasījumi 2021''.

Konkursā aicināti piedalīties Kurzemes autori, kuri raksta prozu, iesniedzot iepriekš nepublicētu darbu – eseju, stāstu vai romāna fragmentu – datorizdrukā Ventspils bibliotēkā, vai elektroniskā versijā e-pastā biblioteka@ventspils.lv 17. novembrim.
Autoriem pieteikumā jāiesniedz arī sava darba lasījuma video, pievienojot to datu nesējā vai sūtot elektroniski uz biblioteka@ventspils.lv.

Konkursa žūrija, izvērtējot iesūtītos darbus un video lasījumus, paziņos autorus, kurus uzaicinās piedalīties konkursa otrajā kārtā 25. novembrī plkst. 12. Autorus par to informēs personīgi un viņu vārdus izziņos Ventspils bibliotēkas tīmekļa vietnē biblioteka.ventspils.lv un Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas tīmekļa vietnē ventspilshouse.lv. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, konkursa rīkotājiem ir tiesības noteikt klātienē uzaicināto autoru skaitu, vai arī atcelt klātienes lasījumus, kā arī žūrijai ir tiesības paziņot uzvarētāju, ņemto vērā iesūtīto digitālo materiālu.

Konkursa otrajā kārtā žūrija izvēlēsies darbus, kuru autorus  izvirzīs dalībai festivālam ''Prozas lasījumi 2021'' Rīgā.

Konkursa darbus vērtēs Ventspils bibliotēkas direktore Astra Pumpura, dzejniece Ieva Rupenheite, Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes docents Jānis Veckrācis (Jānis Vādons), tulkotāja Dace Meiere un Ventspils 4. vidusskolas  latviešu valodas un literatūras skolotāja Sarmīte Bērzkalne.

Savukārt festivāls ''Prozas lasījumi'' norisinās kopš 1995. gada. Gadu gaitā ''Prozas lasījumi'' no neliela pasākuma Andreja Upīša dzimšanas dienas atcerei izauguši vairāku dienu prozas festivālā, kura programmā ar savu jaunāko darbu vai to fragmentu lasījumiem uzstājas dažādu paaudžu Latvijas rakstnieki un viesautori no Eiropas valstīm.

Ar konkursa ''Kurzemes prozas lasījumi 2021'' nolikumu var iepazīties ŠEIT

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: