Jau šodien pirmo pārbaudes maču aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, kas kopš augusta otrās puses trenējas pilnā sastāvā, tomēr tāpat tiek meklētas iespējas spēlētāju rindas vēl papildināt.

Pirmās ziņas par izmaiņām BK Ventspils sastāvā parādījās jūlija otrajā pusē, un tās bija visai šokējošas – komandu pametis ilggadējais kapteinis Māris Gulbis, kurš atgriezies Rīgā un pat pievienojies VEF. Reizē ar šo ziņu nāca arī informācija par atgriešanos, jo Ventspilī atkal spēlēs Rodrigo Būmeisters, kurš no sporta skolas Spars savulaik pārcēlās uz VEF skolu, bet pēc tam uzspēlējis vairākās Latvijas čempionāta komandās. Arī uz nākamo sezonu komandā palikuši Artūrs Ausējs, Kristaps Mediss, Andrejs Šeļakovs, Kristaps Ķilps, Kristiāns Šulcs un Dāvis Ozers, Ventspilī atgriezies Linards Jaunzems, bet ir vēl trīs jaunpienācēji. Latvijā atgriezies, bet pirmo reizi Ventspils komandai pievienojies lietuviešu uzbrucējs Deniss Krestinins, no Islandes čempioniem uz Latvijas titulētāko klubu pārcēlies amerikāņu aizsargs Lerijs Tomass, bet no Liepājas – uzbrucējs Guntis Sīpoliņš. Lielākā daļa komandas pēc medicīnisko pārbaužu veikšanas kopīgos treniņus uzsāka 16. augustā, bet nedaudz vēlāk tiem pievienojās Tomass.

Ventspils ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics atzīst, ka joprojām tiek meklēti varianti, kā papildināt spēlētāju rotāciju, un, iespējams, jau tuvākajā laikā šajā ziņā būs kādi paziņojumi. Nav izslēgts, ka sezona var būt ne mazāk sarežģīta kā iepriekšējā, tāpēc papildspēki tiešam var noderēt. Jau šodien ventspilniekiem paredzēta pirmā pārbaudes spēle – mūsējie viesosies Jelgavā –, bet kopumā pirms sezonas varētu tikt aizvadīti seši, septiņi mači. «Spēlēsim arī pret Liepāju, divas spēles varētu būt ar Lietuvas klubiem, paredzēta tikšanās arī ar VEF. Būs arī mači savā laukumā, bet neesam gan īsti droši, vai šīs spēles varam aizvadīt ar līdzjutējiem. Tas būs jautājums, kas jārisina arī saistībā ar sezonu. Mums ir piedāvājums, kā, izmantojot abas tribīnes, varētu piedāvāt spēles klātienē skatīties ne tikai ar sertifikātiem, bet viss būs atkarīgs no tā, kādas vispār būs prasības un situācija sezonas sākumā,» skaidro Pleinics. Dienu pirms pirmā pārbaudes spēles komandā arī izvēlēts kapteinis. Šis pienākums uzticēts pieredzējušajam Šeļakovam, bet viņa asistenti būs Mediss un Tomass.

Nav izslēgts, ka Ventspils rindas varētu papildināt arī kāds jauns Ventspils Augstskolas students, savukārt divi pagājušās sezonās komandas spēlētāji pārcēlušies uz studijām citur. Latvijas Universitātes komandas sastāvā nākamajā sezonā spēlēs Ričards Vitoļskis un Dāvids Vīksne, kuriem pie stabilām spēles minūtēm pērn tikt neizdevās.

Rīgas studenti pārbaudes mačus vēl aizvadījuši nav (vismaz ziņots par tādiem nav), tikmēr citi Latvijas spēcīgākās līgas klubi jau spēlē. Pat divus mačus aizvadījusi Ogre, kuras sastāvu vasarā papildinājuši trīs leģionāri, bet tāds skaits ārzemnieku šajā komandā vēl spēlējuši nav. Pirmajā mačā joprojām Nikolaja Mazura trenētā komanda ar 61:72 (12:20, 17:18, 17:22, 15:12) piekāpās Tartu, bet rezultatīvākais ar 18 punktiem bija lietuvietis Pauļus Poška, kuram arī desmit atlēkušās bumbas. Otrajā mačā Ogre tikās ar Šiauliai un ilgu laiku turējās priekšā, tomēr pēdējo ceturtdaļu zaudēja ar 11:24 un piekāpās arī visā mačā – 64:70. Pa 15 punktiem Ogrei sameta amerikānis Emanuels Šepards un Uģis Pinete. Savukārt Liepāja pirmajā pārbaudes spēlē tikās ar Lietuvas otrās spēcīgākās līgas klubu Neptūnas-Akvaservis un svinēja drošu uzvaru 80:59 (20:8, 18:13, 19:15, 23:23). Ar 27 punktiem rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija ventspilnieks Verners Kohs.

Oficiālais jaunās Latvijas–Igaunijas līgas spēļu kalendārs vēl nav apstiprināts, bet projektā paredzēts, ka pirmo oficiālo spēli ventspilnieki varētu aizvadīt 1. oktobrī savā laukumā. Atšķirībā no pagājušās sezonas, kad priekšsacīkstēs spēles notika starp vienas valsts klubiem, šoreiz tiek plānots kopīgs kalendārs, tas ir, abu valstu klubi aizvadīs arī savstarpējus mačus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: