Ventspils Galvenajā bibliotēkā apskatāma Liepājas mākslinieku biedrības ''Mākslas kolēģi'' un Liepājas dzejnieku darbu kopizstāde ''Māksla un dzeja'', savukārt 18. septembrī plkst. 12 ikviens aicināts tikties ar darbu autoriem un noklausīties Liepājas zināmāko dzejnieku lasījumus.

Jau no 2019. gada biedrība ''Mākslas kolēģi'' ir uzsākuši kopīgu radošu sadarbību ar Liepājas dzejniekiem. Ja sākumā mākslinieki gleznoja un piemeklēja savas gleznas dzejnieku sacerētajiem dzejoļiem, tad 2020. gada kopizstādē dzejnieki rakstīja dzeju, iedvesmojoties no mākslinieku gleznām.

Dzejas dienu kopizstādē piedalīsies 14 mākslinieki: Andris Millers, Dainis Bērziņš, Irina Tīre, Ilze Eniņa, Ilze Karlsone, Pauls Spridzāns, Ilze Akselrode, Brigita Pomerante, Liene Eltermane, Ilze Pāvelsone, Renārs Šliseris, Jānis Judins, Vilnis Bulavs un Adrians Pese.

Skatītāji varēs baudīt glezniecību un dzeju, iepazīstoties ar dzejnieku vārsmām par vienu vai vairākiem Liepājas mākslinieku darbiem.  

Tikšanās reizē dzeju lasīs Liepājas kristīgās dzejas pārstāvji, dzejnieki un prozaiķi no Piejūras pilsētu Literārās akadēmijas, ''Helikona'' pārstāvji un citi Liepājas dzejnieki.

Dzejdarus kopā sauca un dzejoļus apkopoja Gundega Rezevska. Savus dzejoļus mākslas darbiem veltīja dzejnieki un prozaiķi: Sandra Vensko, Jana Egle, Dzintra Zorgevica, Ādolfs Gaujietis, Irma Markopa, Antra Siliņa, Gunita Boka, Sanita Dejus, Aija Sarma, Iveta Liepa, Laura Andersone, Inga Audere, Signe Paula, Sergejs Abramovs, Bruno Otto, Valentīns.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: