Vēlot veiksmīgu jauno mācību gadu, Ventspils valstspilsētas pašvaldības policija atgādina vecākiem  neaizmirst par pašu svarīgāko - bērnu drošību!

Vecākiem ar mazākiem bērniem jāpārrunā tas, ko nevajadzētu darīt uz ielas, ārpus mājām - neiesaistīties sarunās ar svešiem cilvēkiem, nekāpt automašīnās pie nepazīstamiem cilvēkiem, nestaigāt diennakts tumšajā laikā bez pieaugušā pavadības, nedot savu telefonu citiem cilvēkiem u.c.

Bērni jāiedrošina saukt palīgā brīžos, kad tas nepieciešams!

Bērna telefonā jāieraksta ārkārtas telefona numuri (112;110 u.c.). Bērnam jāzina ne tikai savs vārds un uzvārds, bet arī mājas adrese un vecāku tālruņu numuri.

Jāpārrunā un jāizbrauc maršruts pa kuru bērns nokļūs skolā vai mājās. Jāpārrunā, ko darīt neparedzētās situācijās (piemēram, pabraucot garām pieturai, kurā jāizkāpj), kam lūgt palīdzību.

Skolā bērnam jāzina, pie kura pieaugušā vērsties, ja nepieciešama palīdzība.

Ar vecākiem bērniem jāpārrunā, ko nedrīkst darīt, lai neapdraudētu savu drošību - Ventspils valstspilsētas pašvaldības policijas pieredze liecina, ka draugu sabiedrībā bērni smēķē, lieto alkoholu un citas apreibinošas vielas, iekļūst pamestās celtnēs, staigā pa ēku jumtiem, kurina ugunskurus neatļautās vietās u.c.

Bērnu vecākiem jāvienojas ar bērniem, cikos bērniem jābūt mājās, kā sazināsies ar vecākiem. Jāzina, ar ko kopā bērns pavada laiku, jāzina, kā bērna draugus un viņu vecākus sazvanīt. Bērni, kuri nav sasnieguši 16 gadu vecumu, bez pilngadīgas personas, kura par viņu atbildīga, nakts laikā (no plkst. 22 līdz plkst. 6) nedrīkst atrasties publiskās vietās.

Pašvaldības policijas darbinieki konstatējuši, ka bērni bieži neievēro ceļu satiksmes noteikumus, cita starpā, šķērso ielas un dzelzceļa brauktuves tam neparedzētās vietās, vada transportlīdzekļus bez atbilstošas velosipēda, mopēda, elektroskrejriteņa vai pat automobiļa vadītāja apliecības. Bērni, pārvietojoties pa brauktuvēm, ved uz velosipēdiem un elektroskrejriteņiem citus bērnus. Lai rūpētos par bērnu drošību, svarīgi regulāri atgādināt bērniem ceļu satiksmes noteikumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības policija atgādina, ka nepieciešamības gadījumā ar Valsts policiju iespējams sazināties, zvanot - 110 vai Pašvaldības policijai - 63680808; 28680808.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -3
    Latvija pāri visām! 02.09.2021, 10:52:58

    Ne ko pielikt, ne atņemt!
    Cik patiesi patīkami,
    kad policija dara savu īsto darbu :!)

  • -1
    pasvaldibas.policija@ventspils.lv 03.09.2021, 15:58:17

    Ventspils valstspilsētas pašvaldības policija pateicas par pateicības vārdiem! Pārsvarā gadījumos ikdienā policijas darbinieki risina sarežģītus, ar pārkāpumiem saistītus notikumus un pateicības vārdus dzirdam ne pārāk bieži, tāpēc atzinīgi novērtējam Jūsu pateicības vārdus.
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības policija atgādina, ka nepieciešamības gadījumā ar Pašvaldības policiju iespējams sazināties, zvanot - 63680808; 28680808.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: