Par otro komandu, kas iekļūst Latvijas basketbola līgas (LBL) finālā, kļuvusi BK ''Ventspils'', kura Ogrē lauza spēles gaitu otrajā puslaikā, un ar 75:72 pārspēja ''Ogres'' komandu, tādējādi 20. reizi kluba vēsturē iekļūstot LBL finālā. Par mača varoni kļuva Artūrs Ausējs, kurš izšķirošo tālmetienu realizēja pēdējā sekundē.

Ja pirmo sērijas spēli uzvarēja ''Ogre'', tad pēdējās divās veiksmīgāki izrādījās ''Ventspils'' basketbolisti, kuri panākuma gadījumā nodrošinātu ceļazīmi uz finālu. Savukārt ogrēnieši ar uzvaru pagarinātu sēriju uz izšķirošo spēli, kas ceturtdien notiktu Ventspilī. Sērijas gaitā Nikolaja Mazura vadītā komanda cīnījusies ar traumām - pirmajā mačā savainojumā iedzīvojās Rinalds Sirsniņš, kamēr otrajā Rihards Zēbergs. Lai arī Sirsniņš un iepriekš savainotais Kristaps Dārgais atgriezās sastāvā trešajā mačā, uzvaru izcīnīja ventspilnieki, kuru rindās sezonas labāko spēli aizvadīja Edgars Lasenbergs, gūstot 19 punktus.

Arī ceturtajā spēlē ''Ogre'' spēlēja bez potītes traumu guvušā Zēberga, kamēr ventspilnieki bija spēcīgākajā sastāvā. Spēli apņēmīgāk uzsāka mājinieki. 38 gadus vecais Jānis Pozņaks iesāka to ar četriem punktiem, pēc kā stafeti pārņēma Jānis Antrops, piecu minūšu laikā gūstot 11 no Ogres 15 punktiem. Ventspilnieku uzbrukums pirmajā ceturtdaļā buksēja nepiespiesto kļūdu un nerealizēto metienu dēļ, bet iepriekšējās spēles varonis Lasenbergs ātri nopelnīja divas personiskās piezīmes. Pateicoties Kuksika un Dārgā punktiem, Ogrei pēc pirmās ceturtdaļas piecu punktu pārsvars - 19:14.

Otrās ceturtdaļas sākumā laukumā bija vērojams haotisks un fizisks basketbols, kurā spriedze ņēma virsroku, spēlētājiem pieļaujot kļūdas vienkāršās situācijās. Ventspilniekus uzbrukumā pievīla pieļautās astoņas kļūdas, kā arī metienu precizitāte, kamēr ogrēnieši puslaika izskaņā ar Vokera caurgājieniem un Dārgā punktiem cīņā zem groza apakšas panāca lielāko pārsvaru - 36:25. Puslaiks noslēdzās ar vēl diviem Dārgā punktiem, un ''Ogre'' atpūtā devās ar 13 punktu pārsvaru - 38:25.

Otro puslaiku agresīvāk sāka ''Ventspils'', kuri otro spēli pēc kārtas Ogrē labāk aizvadīja tieši trešo nogriezni. Mājinieki minūtes laikā tika izprovocēti trīs reizes pārkāpt noteikumus, bet Šeļakovs un Gulbis ļāva viesiem pietuvoties līdz deviņu punktu starpībai. Ventspilnieki arī atguva precizitāti tālmetienos, un ar Gulbja un Medisa metieniem viesi panāca vairs tikai mīnuss seši - 38:44. Ogrei punkti nāca grūtā cīņā, un metieni no distances nebija sekmīgi. Ceturtdaļas izskaņa pagāja Kofija zīmē - vispirms ventspilnieku leģionārs trieca bumbu grozā no augšas divas reizes pēc kārtas, bet vēlāk bloķēja arī Kuksika metienu. Pirms ceturtās ceturtdaļas Ogrei vien četru punktu pārsvars - 54:50.

''Ogres'' nokdauns turpinājās arī ceturtās ceturtdaļas sākumā. ''Ventspils'', pateicoties Gulbja, Ausēja un Kofija precīziem metieniem, pirmo reizi spēlē nonāca vadībā, kas Nikolajam Mazuram lika pieprasīt minūtes pārtraukumu. Tas nepalīdzēja - sešas minūtes līdz pamatlaika beigām Ausējs panāca 63:57, bet minūti vēlāk Lasenbergs viesiem deva lielāko pārsvaru - 69:60. ''Ogre'' nepadevās, veica 12:3 izrāvienu un panāca neizšķirtu, tomēr pēdējo vārdu teica ventspilnieki. Pēdējā uzbrukumā sekundi līdz beigām precīzs tālmetiens padevās Artūram Ausējam, kurš ieveda Ventspili kluba 20. LBL finālā!

Jau 8. maijā ''VEF Rīga'' un BK ''Ventspils'' uzsāks finālsēriju, kura notiks līdz kādas komandas četrām uzvarām. Dienu vēlāk 9. maijā ''Ogre'' un ''Liepāja'' sāks cīņu par bronzu, kur kādai no komandām būs nepieciešams izcīnīt trīs panākumus.

BK Ogre - BK Ventspils 72:75 (19:14, 19:11, 16:25, 18:25)

BK Ogre: Antrops 19 (3/3 3p, 4/6 2p), Kuksiks 14 (7ab), Vokers 11, Dārgais 9 (6 ab), Sirsniņš 6, Pozņaks 5, Būmeistars 3, Mizis 3, Pinete 2

BK Ventspils: Ausējs 19 (7 rp), Gulbis 13, Kofijs 12 (10 ab), Mediss 10 (4 rp), Reimans 6, Lasenbergs 6, Šeļakovs 6, Ķilps 3, Krūmiņš, Vīksne

Vairāk bildes no spēles skatīt ŠEIT.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -5
    keda 05.05.2021, 11:39:37

    Atradās komanda un ir rezultāts! Malači, ka pēc katastrofas pret Raplu un vājo pusfināla sākuma nesalūza!
    Komandas mērķi sezonai bija apvienotās līgas pleiofs un medaļās Latvijā. Viss paveikts, tad nu finālā var uzspēlēt bez stresa un par prieku sev, un līdzjutējiem :)

  • -2
    666@ventspils.lv 05.05.2021, 12:50:26

    Reizēm trāpās arī stulbai vistai mieža grauds...

  • -3
    keda 05.05.2021, 14:01:42

    Nu, nu, kas ta tev tāds trāpījās?

  • -4
    666 05.05.2021, 14:02:47

    Reizēm var arī paklusēt, stulba vista :(((

  • 0
    Barons (Freiherr) 05.05.2021, 16:56:48

    Aber pa Čempiōn būs būt akal Vefiņ!
    Le zinat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: