12. aprīlī, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs, Ventspils Olimpiskās vienības vadītājs Uldis Boitmanis un sporta skolas ''Spars'' direktore Solvita Pleinica tikās ar svarcēlājiem un viņu treneriem, lai pateiktos par panākumiem Eiropas čempionātā svarcelšanā.

Tikšanās piedalījās svarcēlāji Ritvars Suharevs, Artūrs Plēsnieks, Armands Mežinskis, kā arī sportistu treneri Eduards Andruškēvičs un Viktors Ščerbatihs.  

Eiropas čempionātā svarcelšanā Ventspils Olimpiskās vienības un sporta skolas ''Spars'' svarcēlājs Ritvars Suharevs svara kategorijā līdz 81kg izcīnīja bronzas medaļu. Raušanā Ritvars pacēla 157 kilogramus, bet grūšanā 190 kilogramus, kas summā deva 347 kilogramus.
 
Ventspils Olimpiskās vienības svarcēlājs Artūrs Plēsnieks svara kategorijā līdz 109 kilogramiem izcīnīja 6. vietu, summā paceļot 394 kilogramus.
 
Ventspils augstas klases sportistu sagatavošanās centra sportists Armands Mežinskis svara kategorijā līdz 89kg izcīnīja 11. vietu, bet Vlads Prokofjevs svara kategorijā līdz 73 kilogramiem izcīnīja 12. vietu.
 
Šobrīd Artūrs Plēsnieks pasaules reitingā ieņem 8. vietu, bet Ritvars Suharevs 10. vietu, kas abiem sportistiem šobrīd dod iespēju startēt Tokijas Olimpiskās spēlēs, kurās piedalīsies 16 pasaules labākie svarcēlāji katrā svara kategorijā. Līdz 31. maijam sportisti startē sacensībās un krāj kvalifikācijas punktus un pēc šī datuma tiks paziņoti olimpiādes dalībnieki.
 
Šonedēļ sportisti jau dosies uz treniņnometni Turcijā, bet nākošās sacensības plānotas maija beigās, kad Saūda Arābijas pilsētā Džedā notiks pasaules U-20 un U-23 čempionāts, kurā piedalīsies Suharevs, Mežinskis un Daniela Ivanova.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: