Ieskatoties gaidāmo pašvaldību vēlēšanu kandidātu sarakstos, redzams, ka sēdēt deputāta krēslā kāro visdažādāko profesiju un amatu pārstāvji. Sarakstos ir gan direktori, gan veterinārārste, remontatslēdznieks un hiponopsihoterapeite.

Ventspils domes vēlēšanās 1. kārtas numuru izlozējusi politiskā partija Alternative, kuras vienīgais deputāta kandidāts ir ceha strādnieks Sergejs Borisjuks.

Ar 2. kārtas numuru pašvaldību vēlēšanās startēs Jaunā konservatīvā partija, kuras līderis ir Saeimas deputāta palīgs Bruno Jurševics. Partijas sarakstā ir mācību centra lektore, vīna darītavas valdes loceklis, basketbola laukuma tiesnesis, sabiedriskas organizācijas mentore, remontatslēdznieks, nekustamā īpašuma speciāliste, hipnopsihoterapeite un divi izdienas pensionāri.

3. numurs ticis Nacionālajai apvienībai «Visu Latvijai!» – «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK», un šī saraksta līderis ir VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ražošanas inženieris Māris Ganuss. Sarakstu pārstāv tādas profesijas kā brigadieris, inspektors, inženieris, montieris, ir divu ēdināšanas uzņēmumu vadītāji – valdes priekšsēdētāja un direktors, sociālā dienesta vadītājas vietniece un sociālā darbiniece, veterinārārste, tehnikas nomas punkta vadītājs, rūpnīcas ražošanas inženieris, loģistikas kurjers, apdrošināšanas speciāliste un finanšu konsultante, kā arī ziņu aģentūras korespondents.

Sociāldemokrātiskās partijas Saskaņa, kas vēlēšanās startēs ar 4. kārtas numuru, saraksta priekšgalā ir SIA VK Terminal Services dispečers Aleksejs Medvedevs. Sarakstā ir arī šī uzņēmuma Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadītājs, elektroatslēdznieks un operators. Pārstāvēti tādi amati kā novada pašvaldības uzņēmuma darba aizsardzības speciālists, rūpnīcas darbinieks, aptiekas vadītāja, programmētājs, viesmīlis, uzņēmumu vadītāji – direktore, vadītāja, valdes priekšsēdētājs. Viens deputāts kā galveno nodarbošanos minējis dalību pilsētas domes Iepirkumu komisijas sastāvā. Sarakstā ir arī students un pensionārs.

Partijas Latvijai un Ventspilij vēlētāji balsos par 5. sarakstu. Tajā dominē vadītāji un direktori. Saraksta augšgalā ir partijas līderis, Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kas šobrīd atrodas apcietinājumā. Sarakstā iekļauti arī visi trīs Lemberga vietnieki, kā arī pārējie šī sasaukuma pilsētas domes deputāti, starp tiem ir zemnieku saimniecības īpašnieks, bibliotēkas vadītāja, kā arī deputāti, kas kā savi galveno nodarbošanos minējuši darbu domes komisijās un komitejās. Vēlēšanās startēs arī domes izpilddirektora vietniece – Attīstības pārvaldes vadītāja (un domes priekšsēdētāja sieva) Kristīne Lemberga. Tāpat sarakstu pārstāv izglītības iestāžu – mūzikas vidusskolas, tehnikuma, sporta skolas un vidusskolas – direktori, tirdzniecības vadītājs, slimnīcas Ķirurģijas nodaļas vadītājs un biedrības valdes priekšsēdētājs.

6. saraksta Latvijas attīstībai augšgalā ir SIA N&J valdes loceklis Edgars Čeporjus. Sarakstā ir vairāki vadošo amatu pārstāvji – valdes priekšsēdētājs, komercdirektors, valdes locekle, uzņēmuma filiāles vadītāja, pārdošanas vadītāja, ir arī loģistikas speciāliste, ķīmisko procesu tehniķis, darba aizsardzības speciāliste, klaja kadets, IT speciālists, mājsaimniece un students.

Apvienotais Jaunās «Vienotības» un politiskās partijas «Latvijas Reģionu apvienības» saraksts vēlēšanās startēs ar 7. numuru. Tās priekšgalā – Ventspils brīvostas pārvaldes valdes priekšsēdētāja vietnieks Ģirts Valdis Kristovskis. Arī šajā sarakstā ir dažādu līmeņu vadītāji, tostarp vilcienu kustības organizācijas daļas vadītājs un maiņas kapteinis uz kuģa, kā arī tehnoloģiskā procesa maiņas vadītājs. Ir komercdarbības konsultants, Atlētu komisijas valdes loceklis, projektu vadītājs un mājsaimniece. Sarakstā ir arī četri esošie domes deputāti.

Lielākā daļa (75%) no pilsētas domes deputātu kandidātiem ir ieguvuši augstāko izglītību, 25% ir vidējā izglītība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: