Marta nogalē, Ventspils Olimpiskās vienības vadītājs Uldis Boitmanis tikās ar Ventspils Augstas klases šorttrekistu Robertu Krūzbergu, kurš iekļauts 2021. gada Ventspils Olimpiskās vienības sastāvā, kā arī Latvijas izlases un sporta skolas ''Spars'' šorttreka nodaļas treneri Jēkabu Saulīti.

Roberts aizvadījis ziemas sacensību sezonu, kurā ar labiem panākumiem startēja gan pasaules čempionātā, kur izcīnīta 15. vieta 1000m distancē, gan Eiropas čempionā, izcīnot 9. vietu 1000m distancē un 17. vietu 1500m distancē. Sportists pats savu sniegumu vērtē divejādi, jo bija vēlējies sasniegt augstākus rezultātus, bet patraucējuši dažādi blakusfaktori, diskvalifikācijas un kritieni, tomēr par to īpaši neskumst, jo no otras puses uzkrāta pieredze, kas nākotnē palīdzēs labāk sagatvoties.

Augstu sasniegumu sportā sīkumu nav un Roberts saka, ka gatavošanos noteikti ietekmējusi pandēmijas izplatība, jo nav bijis iespējams piedalīties sagatavošanās treniņnometnēs un sacensībās ārvalstīs un šajā laikā nav bijusi iespēja konkurēt ar pasaules līmeņa šorttrekistiem. No otras puses, pateicoties Ventspils pašvaldības un Olimpiskā centra ''Ventspils'' pretimnākšanai bija iespēja izmantot ledus arēnu un citas sporta bāzes sev vēlamos laikos un nepieciešamā apjomā, kas ļāva labi sagatavoties sacensībām. Kopā ar Robertu treniņos piedalījušies 12 Latvijas šorttreka izlases un sporta skolas ''Spars'' dalībnieki, kas noteikti palīdzējis, bet augstākā līmeņa sparinga partneri pietrūkuši.

Šobrīd turpinās starpsezona, bet aprīļa sākumā plānots uzsākt fiziskās sagatavotības treniņus un maijā sāksies ledus treniņi. Visa gatavošanās tiek pakārtota, lai labāk sagatavotos 2022. gada Pekinas Ziemas olimpiskās spēlēm, kas ir Roberta galvenais mērķis. Pirmās nozīmīgākās sacensības plānotas pasaules kausa posmos, kur pirmais un otrais notiks oktobrī Ķīnā un Japānā, bet trešais un ceturtais novembrī Ungārijā un Holandē. Šīs sacensības būs izšķirošās, kurā varēs nopelnīt kvalifikācijas punktus, lai noteiktu dalībnieku sarakstu startam Olimpiādē. Katrā no distancēm kvalificēsies 32 pasaules labākie šorttrekisti.

Pateicoties Ventspils pilsētas pašvaldībai, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijai, Latvijas Slidošanas asociācijai, Latvijas Olimpiskai komitejai un Latvijas Sporta federāciju padomei šobrīd ir nodrošināts viss nepieciešamais, lai nodrošinātu gatavošanos Pekinas Olimpiskajām spēlēm.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Pilsēta 06.04.2021, 18:31:55

    Kādreiz cilvēki lielījās, ka tikušies ar Dalailamu vai vismaz mūziķi vai aktieri, bet covidlaika jāsamierinās ar "Boiču"

  • 0
    Peļu junkuriene 06.04.2021, 19:58:59

    Boiča jau arī aktieris, tikai no nodeguša teātra!!

  • -1
    tiešām suns 06.04.2021, 20:20:30

    bet arī dīvaini -nav viens amats-uzrodas cits...vai kāds no jums arī esat tā iekārtojies ka pašvaldība stāv un krīt par jums un piegādā darbu...apbrīnojami...to kliķi ir jādabū nost.

  • 0
    Peļu junkuriene 07.04.2021, 08:30:58

    Čūsku midzenī viss iespējams!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: