UEFA oficiāli paziņojusi, ka Ētikas un disciplinārlietu komisija nolēmusi uz 90 dienām no futbola aktivitātēm diskvalificēt Krievijas tiesnesi Sergeju Lapočkinu, bet šāds lēmums pieņemts saistībā ar 2018. gada Eiropas līgas spēli starp Ventspili un Francijas Bordeaux.

UEFA mājaslapā norādīts, ka pēc izmeklēšanas tika uzsākta disciplinārlieta pret Krievijas futbola tiesnesi Sergeju Lapočkinu. Viņš ir FIFA kategorijas tiesnesis kopš 2013. gada, daudz tiesājis Krievijas Premjerlīgas mačus, kā arī dažāda līmeņa starptautisko turnīru spēles, ieskaitot izlašu spēles un Eirokausus.

Lapočkinam piespriesta 90 dienu diskvalifikācija par UEFA Disciplinārā reglamenta 11. un 12. punkta pārkāpšanu. Šajā reglamentā 11.2.a punkts norāda, ka aizliegta iesaistīšanās vai mēģinājumi iesaistīties krāpšanā vai korupcijā, ieskaitot pasīvas lomas ieņemšanu šajā procesā. Savukārt 12.2.a punkts norāda uz personām, kas tieši vai netieši iesaistās likmju veikšanā uz oficiālām spēlēm vai kurām ir finansiālā interese šādā procesā.

Konkrētākas ziņas UEFA lēmumā nav sniegtas, taču vairāki Krievijas mediji ziņo, ka Lapočkins šo sodu saņēmis sakarā ar spēli, kurā piedalījies Latvijas futbola klubs. 2018. gada vasarā Ventspils cīnījās Eiropas līgā un savā laukumā 26. jūlijā aizvadīja maču pret Bordeaux, kurā piekāpās ar 0:1. Šīs spēles galvenais tiesnesis bija Lapočkins.

Kā norāda Krievijas mediji Championat un Sport-Express, Lapočkins sodu saņēmis par to, ka neesot ziņojis par novērotiem pārkāpumiem šīs spēles sakarā. Pie Lapočkina esot vērsušās kādas personas, kuras aicinājušas manipulēt ar spēles rezultātu. Lapočkins ir sodīts nevis par to, ka būtu tam piekritis un būtu negodīgi iespaidojis spēles rezultātu, bet gan ka par nelikumīgo piedāvājumu nav ziņojis attiecīgajām iestādēm.

«Šo piedāvājumu izteica vienas komandas pārstāvji ar lūgumu nodrošināt vajadzīgo rezultātu,» krievu medijs Championat citē situācijai pietuvinātu avotu.«Lapočkins atteicās, taču neziņoja par to UEFA, tāpēc arī tagad sodīts.» Jāuzsver, ka Krievijas mediju sniegtā informācija nenorāda, kuras komandas – Šishanova vadītās "Ventspils" vai Francijas augstākās līgas pārstāves "Bordeaux" – pārstāvji bija vērsušies pie tiesneša.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    еs 16.04.2021, 15:33:53

    Pārmijnieks?

    Vai pētīs Luftetari spēli Albānijā?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: