Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers pēc Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējās spēles ar Grieķiju paziņoja par atkāpšanos no amata.

Oficiālās spēlēs Štelmahera vadībā Latvijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā ierobežotas labāko spēlētāju pieejamības apstākļos sešos mačos izcīnīja vienu uzvaru un cieta piecus zaudējumus.

"Būt Latvijas izlases trenerim bija liels gods, par ko arī vēlos pateikties LBS vadībai. Atteikties no šāda piedāvājuma būtu muļķīgi, jo pēcāk nāktos nožēlot neizmantoto iespēju. Tas bija solis, lai kļūtu par labāku treneri. Domāju, ka tāds kļuvu, bet rezultāts nebija. Cikls nesanāca. Mans darbs kā Latvijas izlases galvenajam treneriem ir izgāzies," skarbs pret sevi bija speciālists. "Viss process un apstākļi bija ideāli, tikai ne rezultāts."

2020. gada vasarā Štelmahers ar eksperimentālu sastāvu Igaunijas basketbola simtgadei veltītajā turnīrā "Baltijas ceļš" zaudēja Igaunijai un Lietuvai.

46 gadus vecais Štelmahers, kurš iepriekš jau bija strādājis Latvijas izlases treneru kolektīvā, par valstsvienības galveno treneri tika iecelts 2019. gada 1. augustā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: