Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un veselības ministrs Daniels Pavļuts ceturtdien valdības sēdē rosināja atlikt jautājumu par mazo veikalu atvēršanu un atgriezties pie diskusijas par pasākumiem, kas palīdzētu samazināt saslimstību ar Covid-19.

Veselības ministrs atzina, ka Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikums atļaut atvērt mazos veikalus no 9. marta no epidemioloģiskās drošības viedokļa ir "pārāk plats solis". Pavļuts uzskata, ka valdība patlaban nevar pieņemt lēmumu par mazo veikalu atvēršanu no 9. marta.

Kariņš atbalstīja veselības ministra pausto un piebilda, ka viņš ietu soli tālāk, aicinot meklēt veidu, kā būtiski mazināt saslimstību ar Covid-19.

Premjers aicināja kolēģus nepieņemt lēmumu par mazo veikalu atvēršanu un piedāvāja Operatīvās vadības grupā diskutēt par krasāku saslimstības samazināšanu.

Ekonomikas ministrija (EM) ceturtdien aicinās Ministru kabinetu atbalstīt priekšlikumu atļaut mazajiem veikaliem strādāt no 9. marta, nevis 1. marta, kā tika konceptuāli lemts otrdien, 23. februārī.

EM priekšlikums paredz, ka no 9. marta mazumtirdzniecības pakalpojumus klātienē bez preču grupu pārdošanas ierobežojumiem būtu tiesīgi sniegt arī veikali ar platību līdz 300 kvadrātmetriem, kuros apmeklētājiem ir nodrošināta atsevišķa ārējā ieeja tirdzniecības vietai.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs preses konferencē pēc valdības sēdes 23. februārī sacīja, ka datums, no kura mazie veikali varēs atsākt darbu, tiks noteikts pēc diskusijām valdībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: