Katru gadu Ventspils sporta seniori iepriecina ar sasniegumiem sacensībās, pārstāvot pilsētu ne tikai valsts mēroga, bet arī pasaules un Eiropas līmeņa sacensībās. Taču 2020. gads bija īpašs, saistībā ar COVID -19 izplatību un ārkārtējo situāciju valstī un pasaulē tika ierobežotas iespējas sportistiem piedalīties dažāda mēroga sacensībās.

Tomēr, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus, 2020. gadā seniori piedalījās Latvijas senioru - veterānu 57. sporta spēlēs vieglatlētikā, svarbumbu celšanā, orientēšanās sportā, šahā, novusā, futbolā un volejbolā, izcīnot 6. vietu kopvērtējumā pilsētu vērtējumā.

Novērtējot senioru ieguldījumu aktīva dzīvesveida sekmēšanā un sasniegumus sportā, ik gadu notiek arī Latvijas sporta veterānu konferences, kurās tiek godināti aktīvākie sportisti un sportisti par sasniegumiem nozīmīgās sacensībās.

Šogad konference notika attālināti un Latvijas sporta veterānu-senioru savienības (LSVS) apbalvojumus saņēma arī ventspilnieki:
- Dainis Kūla tika apbalvots ar LSVS augstāko apbalvojumu ''Sporta slava'' III pakāpes medaļu par ieguldījumu senioru sporta attīstībā Latvijā un pasaulē, un sakarā ar 40. gadu jubileju kopš izcīnīta Olimpiskā zelta medaļa;
- Maija Vesele saņēma LSVS medaļu ''Goda zīme'' par nozīmīgiem sasniegumiem Latvijas un Baltijas valstu čempionātos senioriem vieglatlētikā un sakarā ar nozīmīgu dzīves jubileju;
- Ginta Rassa saņēma LSVS medaļu ''Goda zīme'' par neatlaidību un nozīmīgiem sasniegumiem sporta sacensībās Latvijā un pārstāvot Latviju starptautiskās sacensībās.

Savukārt Latvijas Vieglatlētikas Veterānu asociācijas (LVVA) rīkotajā konkursā ''LVVA 2020. gada labākais vieglatlēts'' kausus saņēma Valdis Cela, Gatis Brakanskis, Ginta Rassa, Dace Brakanska un Maija Vesele.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: