Ķegumā norisinājās pēdējais 3. posms Eiropas čempionāta EMXOpen klasē. Abos braucienos Eiropas motokrosa čempionāta trešajā posmā Ķegumā 2. vietu izcīnīja Ventspils ''Rodeo'' sportists Toms Macuks, nodrošinot otro pozīciju arī summā. Tikai viens punkts viņu šķīra no uzvarētāja posma kopvērtējumā.

Pēc otrajā posmā piedzīvotā pamatīgā kritiena, spītējot sāpēm un lietojot pretsāpju medikamentus Toms Macuks sestdien atgriezās uz starta, lai piedalītos turpat Ķegumā "Zelta Zirgs" mototrasē notiekošajās sacensībās, kuras jau pēc kārtas bija trešās vienas nedēļas garumā.

Šāds sacensību formāts Eiropas un Pasaules čempionātu vēsturē norisinājās pirmo reizi un tika ieviests sakarā ar Covid krīzes aizliegumiem organizēt sacensības citās Eiropas valstīs.

Sākumā Toms no starta aizbrauca kā ceturtais, tad ātri apdzina konkurentus un izvirzījās trešajā pozīcijā, bet, kad vairākas vietas pazaudēja igaunis Karels Kutsars, kļuva par vicelīderi. Otrajā pozīcijā Macuks pavadīja visu atlikušo sacensību daļu, tā arī finišējot.

Visu braucienu līderis bija soms Kims Savaste, kamēr trešajā vietā aiz Macuka ierindojās cits Somijas braucējs, Miro Sihvonens. Pirmajā desmitniekā iekļuva arī igauņi Andero Lusbo un jau pieminētais Kutsars. Kopumā posmā startēja 24 sportisti.

Otrajā braucienā sākotnēji Macuks bija sestais, bet jau otrajā aplī bija pakāpies līdz trešajai pozīcijai, kurā atradās nākamos astoņus apļus, pirms apdzina pirmā brauciena uzvarētāju Savasti. Sākotnēji tieši Savaste atkal bija sacīkšu vadībā, bet vēlāk viņam garām tika Kutsars, kurš arī kļuva par uzvarētāju. Posma kopvērtējuma summā Savaste guva uzvaru, Toms Macuks mocoties ar sāpēm plecā, spēja izcīnīt otro vietu, bet Kutsars - trešo. Jāpiebilst, ka neveiksmes 2. posmā, kurā Toms vienā braucienā tika ''nevienprātīgi'' diskvalificēts un otrajā braucienā piedzīvoja sāpīgu kritienu startā līdz ar to neizcīnot nevienu punktu, kas šobrīd var būt izšķiroši cīnoties par Eiropas čempionāta medaļu sadali.

Pirmajā posmā Rodeo sportists izcīnīja pārliecinošu uzvaru abos braucienos.

Eiropas motokrosa čempionāta fināla posms "EMX Open" klasē - 1. novembrī norisināsies Itālijā, Pjetramuratas trasē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: