Astoņas kārtas līdz regulārās sezonas beigām Junioru attīstības hokeja līgas pirmajā vietā atgriezušies Ventas 2002 hokejisti, kuri pie punktiem tikuši jau piecas spēles pēc kārtas.

Pēc četriem regulārās sezonas spēļu apļiem četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs un turpinās cīņu par titulu, taču svarīgi ir ne tikai iekļūt četriniekā, bet arī ieņemt tajā pēc iespējas augstāku vietu. Vairāki zaudējumi pēc kārtas Ventas 2002 hokejistus ne vien nobīdīja no pirmās vietas, bet arī bīstami pietuvināja četrinieka robežai. Vājuma brīdi izdevās pārvarēt, un nu jau ir uzsākta, ja ne uzvaru tad vismaz punktu vākšanas sērija gan. Iepriekšējā kārtā viesos pēcspēles metienos tika piedzīvots zaudējums 4:5 pret Zemgales junioriem, tomēr mājās pārvests vismaz punkts, bet pēdējā mačā atkal izcīnīta pārliecinoša uzvara.

Ventspilī viesojās Pārdaugavas/Prizmas hokejisti. Iepriekšējās divās savstarpējās spēlēs bija uzvarējuši ventspilnieki, turklāt aizvadot vārtu guvumiem bagātus mačus – 8:5 un 5:2. Trešajā cīņā jau pirmajā periodā Venta 2002 izcēlās četras reizes, iemetot gan vairākumā, gan vienādos sastāvos. Otrās trešdaļas vidū viesi vienus vārtus atguva un, kā vēlāk izrādījās, ar to pašu nozaga sauso maču Jaroslavam Kiforenko, kurš turpinājumā vairs pārspēts netika. Toties paši ventspilnieki periodu noslēdza ar trim vārtiem sešu minūšu laikā, izceļoties arī mazākumā. Arī mača trešā daļa nepagāja klusumā – Venta 2002 vispirms izcēlās perioda ievadā, bet divas reizes arī pašās beigās, galu galā svinot uzvaru 10:1. Tik rezultatīva spēle ne tikai ļāva trīs punktus ierakstīt turnīra tabulā, bet arī krietni papildināt individuālo statistiku.

Ar pieciem punktiem atzīmējās Edgars Cgojevs, divas reizes iemetot pats un trīs reizes palīdzot kolēģiem, kā arī Elviss Kaimiņš – vārti un četras piespēles. Divi vārti un piespēles Kristeram Bergamanim, bet divi vārti un piespēlē šajā mačā Kristapam Kristiņam. Vārtus guva arī Sandis Drāznieks, Kristers Krišs Petraškevičs (abiem arī pa piespēlei) un Uvis Grosmanis. Cgojevs ar 49 punktiem ir rezultatīvākais JAHL spēlētājs, un arī 32 piespēles ir labākais rādītājs līgā. Kaimiņš ar 40 punktiem ieņem otro vietu un ir labākais vārtu guvējs ar 19 trāpījumiem.

24 spēlēs Venta 2002 izcīnījusi 48 punktus, kas ir par vienu vairāk nekā AKO/Mārupei un Daugavpils DLSS, tiesa, daugavpilieši aizvadījuši par vienu maču mazāk. Teorētiski neviena no šīm trim komandām vēl nav nodrošinājusi vietu izslēgšana spēlēs, bet būtu jānotiek ļoti lielam brīnumam, lai kāda no tām tiešām paliktu ārpus četrinieka. Ceturtajā vietā ar 42 punktiem ir HS Rīga 2003 (spēle rezervē), par diviem punktiem mazāk savākuši jelgavnieki, bet vēl par trim atpaliek LSSS/HK Liepāja, un droši vien tieši šis trijnieks sadalīs ceturto ceļazīmi uz pusfinālu.

Arī nākamo maču ventspilnieki aizvadīs savā laukumā, šodien uzņemot IHS/Prizma, kuru arī vēl var pieskaitīt pie pretendentiem uz četrinieku, no kura šobrīd tā atpaliek par septiņiem punktiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: