Noslēgušās cīņas Latvijas čempionātā novusā vīru komandām, kurā pēdējā kārta veiksmīga bija mūsu kluba kolektīviem – Ventspils nosargāja čempionu titulu, bet Kursa MRU saglabāja vietu spēcīgākajā turnīrā.

Pirms pēdējām trim spēlēm intriga bija saglabājusies abām komandām, jo Ventspils spēlētāji vēl nevarēja būt droši par uzvaru čempionātā, bet Kursai MRU vajadzēja pacīnīties par nenokļūšanu starp trim komandām, kas pamet Virslīgu. Ideāli izpildīt izdevās abus uzdevumus. Čempionāta līderi un iepriekšējo divu gadu uzvarētāji dienu sāka ar pārliecinošu uzvaru pret Kuldīgas Ceļu pārvaldi, kam sekoja tikpat droša uzvara pār Cesvaini, bet patiesības mirklis pienāca čempionāta pēdējā spēlē. Pretī stājās tiešie konkurenti no Liepājas LNK/LSSK, bet šajā mačā bez punktiem palikt nedrīkstēja, jo pretējā gadījumā zelta medaļas nonāktu pie kaimiņiem.

Liepājnieki atpalika par vienas uzvaras tiesu, taču tīra uzvara ļautu panākt un, pateicoties panākumam savstarpējā spēlē, arī apsteigt Ventspili. Taču nekāda papildu skaitīšana vajadzīga nebija, jo ventspilnieki sāncenšus pieveica 29:21, tā saglabājot čempionu titulu. Par čempioniem Ventspils sastāvā kļuva leģionāri no Talsiem Aldis Bišovs un Ritvars Stalidzāns, kā arī Kaspars Leitis, Raimonds Leitis, Raivo Bumbieris, Ivars Jansons, Kaspars Knipens, Dainārs Plūme un Guntars Šūlmeistars.

Liepājnieki pagājušajā gadā finišēja septītajā vietā, bet šoreiz izcīnīja sudrabu, savukārt piekto vietu pret bronzu samainīja Babītes spēlētāji. Ceturtie finišēja pērn sudrabu izcīnījušie valmierieši, un šīs četras komandas arī kvalificējās komandu kausa izcīņai.

Kursa MRU pēdējo posmu sāka vien ar divu punktu pārsvaru pār 13. vietu, tā ka vietas saglabāšana Virslīgā joprojām bija aktuāla. Kā vēlāk gan izrādījās, konkurenti nebija gatavi lieliem glābšanas darbiem, tādēļ pietika ar tukumnieku pievarēšanu, kas galu galā ļāva finišēt 11. vietā. Patiesībā, tas arī bija viss, ko pēdējā kārtā bija iespējams paveikt, jo līdz desmitajai vietai un Kuldīgai (pērn trešā vieta) palika četru punktu atstarpe, kuras likvidēšanai bija jāpieveic krietni produktīvāk nospēlējušie Rīgas satiksmes un Valmieras novusisti. Mežiniekiem padevās labs sākums un ciešama izskaņa, kas ļāva droši saglabāt vietu spēcīgāko komandu turnīrā, un tas arī bija šīs sezonas galvenais mērķis. Komandā spēlēja Aivars, Imants, Jānis un Aivis Čakļi, Bruno Hofmanis, Vladimirs Rusakovs un juniors Arvīds Reinbergs, kurš arī bija tās līderis.

Šīs nedēļas nogalē izšķirošos mačus aizvadīs sieviešu komandas, un arī šajā turnīrā Ventspils tēmē uz pjedestālu. Pēc trim kārtām mūsu dāmas ieņem otro vietu, bet vienīgo zaudējumu viņas piedzīvojušas pret līderēm RTP1 spēlētājām. Tiesa, šī neveiksme arī sarežģījusi cīņu par pirmo vietu, jo, lai pakāptos uz to, vajadzēs ne vien pašām uzvarēt, bet arī cerēt uz rīdzinieču neveiksmi. Toties par otro vietu vēl nāksies pacīnīties, jo pēdējā kārtā pretī nāk arī Vaidavas komandas, kas pagaidām atpaliek vien par trim punktiem.

Savukārt 14. martā risināsies Latvijas kausa izcīņa komandām, kurā spēlēs labākās sieviešu un arī labākās vīriešu komandas no trim spēcīgākajām līgām.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: