Pēdējo nedēļu laikā sociālajos tīkos publicēti brīdinājumi Ventspils novada iedzīvotājiem sargāt savus īpašumus un uzmanīties no zagļiem.

14. februārī piltenieks Jānis savā sociālajā vietnē Facebook ievietojis fotogrāfijas, kurās redzama automašīna Lada ar Krievijas numura zīmi. Vienā no fotogrāfijām redzamas arī personas, kas ar to pārvietojas. Jānis brīdina: «Piltenieki! Esam piesardzīgi, pa Pilteni braukā foto redzamās personas, kuras it kā piedāvā iegādāties elektropreces, bet patiesais iemesls varētu būt kas cits… jo braukā gar privātmājām un garāžām. Sargājiet savas mantas!»

Ventas Balss sazvanīts, Jānis apliecina, ka pats uzņēmis minētās fotogrāfijas. Viņš agrāk esot strādājis pašvaldības policijā, tāpēc zina, ka šīs personas jau agrāk ir nonākušas policijas redzeslokā. Vispirms viņš, dodoties ceļā uz Pilteni, pamanījis automašīnu ar Krievijas numura zīmi, tā likusies aizdomīga, tāpēc viņš automašīnai sekojis. Iebraukuši Piltenē, vīrieši piestāja pie cilvēkiem gados un uzsāka sarunu. Atpazinis vīriešus automašīnā, Jānis nolēmis nobraukt mašīnu tiem priekšā un viņus nofotografējis. 15 minūtes vēlāk viņš ievietojis brīdinājumu Facebook uzmanīties no šīm personām un sargāt savas mantas. Ar viņa ierakstu cilvēki aktīvi dalījušies. Policijai gan Jānis par šīm personām oficiāli nav ziņojis, taču informējis bijušos kolēģus, uzņemtās fotogrāfijas aizsūtot arī viņiem.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova ziņo, ka 16. februārī Piltenē ir konstatēta zādzība no kāda īpašuma – nozagti instrumenti aptuveni 600 eiro vērtībā, taču nevar droši apgalvot, ka zādzība ir saistīta ar iepriekš minētajām personām. Taču policija ir saņēmusi zvanu, kurā iedzīvotājs informē, ka Ventspils rajonā divi vīrieši, kas pārvietojas ar Krievijā reģistrētu automašīnu, cenšas iedzīvotājiem pārdot metināšanas aparātu, jaunu motorzāģi, akumulatoru un skrūvgriežus. Instrumenti tiek piedāvāti iepakojumā. Policija ir piefiksējusi automašīnas numuru.

Brīdinājumu novada iedzīvotājiem būt vērīgiem un piesardzīgiem 22. februārī Facebook ierakstījusi arī ventspilniece Dace, ziņojot, ka Tārgales pagasta Liepenē uzdarbojas zagļi. «Nedēļas laikā 3 īpašumi apzagti! Gan jau siro pa citiem ciemiem arī,» komentē Dace. Liepenes tūrisma mītnes saimniece stāsta, ka pēdējo nedēļu laikā tiešām ciematā fiksētas vairākas zādzības. Divi no cietušajiem īpašumiem ir vasaras mājiņas, kurās saimnieki nedzīvo uz vietas. No viena īpašuma aiznests televizors, no otra varētu būs pazudušas medību trofejas. Trešajā īpašumā, kuru apciemojuši garnadži, mājās vienmēr ir kāds cilvēks. Tur no šķūnīša aiznests motorzāģis. Šī īpašuma saimnieks Mārtiņš Ventas Balsij pastāsta, ka nav zināms, kurā brīdī zagļi ieradušies, jo šķūnītis atrodas nedaudz tālāk no mājas, un tam priekšā ir vēl cita ēka. Šķūnītis bijis aizslēgts, saimnieks domā, ka zagļi ir atraduši tā atslēgas. Ģimenei ir arī suns, taču tas dzīvojas iekšā un par zagļu ierašanos nav brīdinājis. Pēc piefiksētā zaudējuma saimnieks īpašumu aprīkojis ar fotokamerām, kādas izmanto mednieki, un iesaka arī citiem saimniekiem šādi nodrošināties pret nevēlamiem viesiem. Par zādzību saimnieks uzrakstījis arī iesniegumu Valsts policijai.

Šeršņova apliecina, ka iesniegums ir saņemts un uzsākts kriminālporcess. Tas uzsākts arī par iepriekš minēto zādzību Piltenē, kā arī par Ventspilī reģistrētu gadījumu 23. februārī, kad no garāžas nozagti eletroinstrumenti.

Uz Ventas Balss jautājumu, vai policija ņem vērā sociālajos tīklos ievietotu informāciju, kurā iedzīvotāji brīdina par zagļiem un krāpniekiem, Šeršņova atbild, ka policijā nav tādas štata vienības, kuras pienākumos ir sekot līdzi sociālo tīklu ierakstiem. Īpaši, ja nav norādes uz Valsts policiju, šie ieraksti var palikt nepamanīti. Šoreiz gan Ventspils iecirkņa policisti bija fiksējuši ierakstus. Policija aicina iedzīvotājus, tiklīdz tie pamana noziedzīgas darbības, nekavējoties ziņot policijai, zvanot pa tālruni 110.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • 0
    Nah Nahs IX 02.03.2020, 15:33:21

    Tādi čigānveidīgi pēc izskata tamā bildē...

  • -1
    Ādams Grinbergs 02.03.2020, 15:35:44

    Šis pats kadrs , tikai ar Baltkrievijas Nr , apmēram pirms mēneša GKS "Ventmala" piedāvāja tādus pašus "pakalpojumus", piedāvāju policijas "pakalpojumus", tūlīt aizlaidās. Muņi atbrauca pēc min. piecām.

  • -2
    Pipars 02.03.2020, 19:07:47

    Poličiem vajadzētu sazināties ar Krievijas mentiem un pārbaudit nummurus,varbūt ķādi kreisie vai meklēšanā!

  • -9
    Dainis1979 02.03.2020, 20:25:43

    Ko tu zini kas ir čigāns un kas latvietis.

  • 0
    nomaļnieks 02.03.2020, 21:39:06

    Jā, tie ir latvieši, tikai kūpināti, kā siers Dzintars.

  • 0
    Pipars 03.03.2020, 08:07:12

    126 skaitās Stavropoles kods,patālu gan uz dienvidiem!
    Labi nosauļojušies!

  • 0
    Doncarleone 04.03.2020, 06:30:27

    Reģistrācijas zīmes ir viltotas. Krievijā nav reģistrēts auto ar šādu numuru.

  • 0
    .666.ventspils.lv 04.03.2020, 11:49:00

    Lauku apvidū,kur pieejami sētas mieti un mēslu mēžamās dakšas,ar šādu nelūgtu viesu aizvadīšanu gan nevajadzētu būt sarežģījumu...

  • 0
    Ligita Abramenko 05.03.2020, 17:28:03

    Ja viss zināms auto un zagļi,tad KĀPĒC VIŅUS NEAPCIETINA? Vai tas nav jādara poličiem?Dīvaini?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: