Šovakar Nīderlandē BK Ventspils basketbolisti aizvadīs FIBA Eiropas kausa otrā posma priekšpēdējo spēli, bet šis mačs būs svarīgs cīņā par pirmo vietu apakšgrupā.

Ventspilnieku pretinieki Landstede Hammers gan nav tieši konkurenti cīņā par pirmo vietu, viņi pat vispār vairs nepretendē uz kādu no pirmajām divām vietām, taču bez panākuma Zvollē mūsējiem pirmajai vietai var izrādīties par īsu. Iepriekšējā kārtā savā laukumā Ventspils ar 96:81 pieveica komandu Egis Kermend, bet Kyiv droši apspēlēja nīderlandiešus (89:76), kas nozīmēja, ka abas uzvarētājas garantējušas vietu labāko astoņu komandu skaitā. Pēdējās divās kārtās atlicis vien noskaidrot, kura komanda uzvarēs K apakšgrupā, bet ventspilnieku galvenais treneris Arturs Visockis-Rubenis uzsver, ka komanda pilnīgi noteikti negrasās atpūsties: «Prieks, ka jau esam nodrošinājuši izslēgšanas spēles, tas tiešām ir panākums, taču mēs gribam arī iet tālāk. Lai ietu tālāk, jāspēlē arvien labāk. Sniegums jāuzlabo no spēles uz spēlei, turklāt šie pēdējie divi mači mums būs izbraukumā, kas nebūs viegli. Gatavosimies maksimāli nopietni, nedomājot, vai kaut kas ir nodrošināts vai ne. Ļoti ceram, ka spēle Kijevā būs cīņa par pirmo vietu grupā.»

Pirmā vieta K apakšgrupā ir svarīga arī, skatoties uz visa turnīra tālākajam perspektīvām. Ceturtdaļfinālā pretī nāks L apakšgrupas divas labākās komandas, bet tajā pirmo vietu jau faktiski nodrošinājuši Pinar Karsiyaka basketbolisti. Komandu, kas šobrīd ieņem otro vietu spēcīgajā Turcijas čempionātā, jau pirmajā kārtā saņemt pretiniekos laikam jau negribētu neviens. Pieņemot, ka Ufuka Saričas trenētā komanda pēdējās divās kārtās nesastrādās brīnumus – tas ir, nezaudēs Krasnojarskā un divu spēļu summā neizlaidīs 32 punktu pārsvaru pret citu Turcijas klubu Bahcesehir College –, prātīgāk būtu savā grupā izcīnīt pirmo vietu. Tiesa, ar divām uzvarām vien būs par maz, Kijevā būs nepieciešams panākums vismaz ar četru punktu pārsvaru. Tas gan ar nosacījumu, ja šajā kārtā abas komandas (Kyiv viesosies pie Egis Kormend) nospēlēs vienādi un starp tām joprojām būs viena uzvara.

Uz Nīderlandi Ventspilij gan būs jādodas bez aizsarga Jāņa Kaufmaņa, kurš treniņā izmežģīja potīti un nevarēs komandai palīdzēt divas nedēļas. Pēdējiem diviem mačiem pieteikts nebija arī Klāvs Čavars, bet viņa atgriešanās laukumā tiek prognozēta ātrāk. Pagājušo nedēļu Ventspils noslēdza ar 14. panākumu Latvijas–Igaunijas līgā, savā laukumā pieveicot LU. Mača liktenis tika izšķirts otrajā ceturtdaļā, kad ventspilnieki viesiem ļāva gūt vien astoņus punktus, paši atbildot ar 20 un tiekot pie 22 punktu pārsvara (50:28). Otrajā puslaikā cīņa jau bija līdzīgāka, bet Ventspilij tas netraucēja nosargāt drošu uzvaru 97:76. Rezultatīvākais Ventspils komandā ar 22 punktiem bija Vess Vašpuns.

Ventspilniekiem tagad priekšā garā izbraukumu sērija. Nīderlandes vizītei sekos divi mači Igaunijā – 1. februārī ar Kalev/TLU, bet jau nākamajā dienā ar Tartu Ulikool. Savukārt pēc spēles Kijevā (5. februārī) 8. februārī būs jādodas uz Jūrmalu.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: