Pēc pirmās pārbaudes spēles FK Ventspils sastāvu papildinājuši trīs spēlētāji – līgumi parakstīti ar diviem gruzīnu un vienu nigēriešu leģionāru.

Pirms došanās uz treniņnometni Turcijā, ventspilniekiem oficiāli pievienojās gruzīnu spēlētāji Giorgi Rehviašvili un Giorgi Eristavi, kā arī 20 gadus vecais Nigērijas uzbrucējs Kazims Aderounmu.

31 gadu vecais centra aizsargs Giorgi Rehviašvili 2018. gadā trešo reizi kļuva par Gruzijas čempionu un ziemā pārcēlās uz Grieķijas Levadiakos, kur aizvadīja desmit spēles un pavadīja tikai pusgadu, jo komanda izkrita no Superlīgas. Rehviašvili atgriezās Saburtalo, kas 2019. gada sezonā Gruzijā samierinājās ar bronzu. Rehviašvili novembrī bija rezervē Gruzijas izlases atlases spēlē Šveicē (0:1), taču valstsvienībā ir aizvadījis tikai vienu maču.

Eristavi 2017. gadā Virslīgā aizvadīja 14 spēles, deviņreiz izejot pamatsastāvā, guva divus vārtus un palīdzēja Liepājai iegūt sudrabu. Pēc tam Eristavi atgriezās Gruzijas augstākajā līgā, bet iepriekšējo sezonu pavadīja tikai otrajā līgā, 22 spēlēs gūstot piecus vārtus un palīdzot Telavi iekļūt stiprākajā divīzijā.

«Protams, atceros, ka Kurzemes derbijs ir īpašas spēles," kluba mājaslapā sacīja Eristavi. "Latvijas čempionāts vispār ir diezgan nopietna līmeņa turnīrs, bet derbiji allaž bija kārtīgas cīņas un visa čempionāta rota. Izdarīšu visu, lai iesistu derbijā. Un esmu pārliecināts, ka iesitīšu,» spēlētājs citēts kluba mājas lapā.

Ventspils sastāvā šobrīd ir četri gruzīni, un trīs no viņiem vārdā ir Giorgi – bez Rehviašvili un Eristavi arī Giorgi Mčedlašvili, kā arī Guga Palavandišvili.

20 gadus vecais uzbrucējs Aderounmu nāk no tās pašas akadēmijas, no kuras Ventspils savulaik ieguva Adeleki un Tosinu. Kazims piedalījās pārbaudes spēlē ar Tukumu un guva otros vārtus, turklāt paveica to pēc standartsituācijas, ko izpildīja Eristavi.

Kluba mājās lapā spēlētājs ļoti emocionāli izsakās par šo pāreju: «Sapnis kļuvis par realitāti – tieši tā, es nepārspīlēju. Jau pagājušajā gadā es atbraucu uz Ventspili, un jau tad uz mani iespaidu atstāja gan atmosfēra komandā, gan futbolistu līmenis, gan brīnišķīgie apstākļi progresam. Pateicos kluba prezidentam, treneriem un administrācijai par to, ka noticēja man un deva iespēju. Mans sapnis piepildījies Protams, zinu, cik lieliski šeit spēlēja tas pats Tosins. Mēs esam no vienas Akadēmijas, viņš ir lielisks spēlētājs un teicams piemērs atkārtojumam. Sapņoju atkārtot viņa ceļu Ventspilī, gūt daudz vārtus. Mans mērķis jaunajā sezonā – 15 vārti. Tas būs grūti, bet vienmēr jāstāda augsti mērķi un jāpieliek visas pūles, lai tos sasniegtu.»

31. janvārī Ventspils devās uz treniņnometni Turcijā, kur turpinās arī sastāvā komplektāciju, tā kā jau tuvākajā laikā varētu sekot vēl kādi jauni par jaunu spēlētāju nolīgšanu.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -2
    Larijs Kukarans 31.01.2020, 13:32:37

    Ko tad šie leģionāri darīs?Ar ieročiem pa laukumu bizos?Leģionāri,jo tālāk, jo trakāk!

  • 0
    *** 31.01.2020, 18:45:20

    FK «Ventspils» paraksta trīs spēlētājus- īsti latviski uzrakstīts :) Bravo, VB žurnālisti!

  • -5
    Latvija pāri visām! 31.01.2020, 19:06:07

    Pa latviski, ir pa latviski.)
    Vajag jau kādam aizsākt jaunvārdu darināšanu.

  • -2
    Minimuss 01.02.2020, 18:14:41

    Pilla pilsēta būs ar nēģeriem.
    Un,ja šie sāks aplekt latvju zeltenes?
    Vai mums vajadzīgi afrolatvieši?

  • -5
    Latvija pāri visām! 01.02.2020, 18:58:56

    Kāda vaina? Būs mazāk vecmeitu.

  • -1
    Puckāns 01.02.2020, 22:57:48

    Paraksta ir antonīms vārdam noraksta.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: