Ceturtdien, 6. februārī, plkst. 19 dzejniece Inga Gaile un ansamblis "DuoRI" aicina uz mūzikas un dzejas vakaru ''Aiz robežas'' Pārventas bibliotēkā.

Nosaukums ''Aiz robežas'' raksturo gan programmas specifiku - mūzikas un dzejas mijiedarbību, vēršot koncertu plašāk definējamā notikumā, gan Ingas Gailes daiļradi, kur robežstāvokļiem ir izšķiroša nozīme.

Dzejniece un ansamblis ieskicēs mūsdienu Latvijas sievietes sajūtas laikā, kad iepriekš noteiktās robežas izzūd, rodas nepieciešamība no jauna definēt sievietes sūtību un izpausmes iespējas. Programmai izvēlēti dažādu paaudžu mūsdienu latviešu komponistu sieviešu skaņdarbi. Ingas Gailes dzeja autores lasījumā būs spilgts notikums pats par sevi, tomēr dzeja arī mijiedarbosies ar mūziku, kontrastēs vai, gluži pretēji, skanēs vienā harmonijā, veidojot īpašu koncerta atmosfēru.

Inga Gaile ir Latvijā labi pazīstama dzejniece, prozaiķe un dramaturģe. Viņas dzeja novērtēta ar Klāva Elsberga un Ojāra Vācieša prēmiju, Annas Dagdas fonda un Dzejas dienu balvu.

Ansamblis ''DuoRI'' ir ieguvis godalgotas vietas vairākos starptautiskos kamermūzikas konkursos.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: