Gatavošanos jaunajai sezonai futbola klubs Ventspils sācis ar jauna galvenā trenera paziņošanu – par to kļuvis 40 gadus vecais moldāvs Viorels Frunza.

Pagājušo sezonu ventspilnieki sāka ar Dejanu Vukičeviču pie stūres, bet jau pavasari melnkalniešu speciālists pameta savu posteni, ko pārņēma viņa palīgs Igors Kļosovs. Arī šis treneris līdz sezonas beigām nepalika, un čempionāta pēdējos mačos komandu vadīja vārtsargu treneris Aleksandrs Kulakovs. Saprotams, ka šādā situācijā tieši jauna treneru kolektīva komplektācija bija kluba pirmais uzdevums starpsezonā.

Jau pirms gadumijas kluba prezidents Adlans Šišhanovs paziņoja, ka jaunā trenera meklējumi faktiski ir noslēgušies, taču vārdi tiks saukti, kad būs nokārtotas visas formalitātes. Tagad tas ir noticis – par Ventspils jauno galveno treneri kļuvis moldāvu speciālists Viorels Frunza, kurš ne vien daudz pieredzējis spēlētāja karjerā, bet arī jau paguvis apbružāties arī kā treneris. Tajā skaitā galvenais, strādājot gan pie Šišhanova Dacia (tajā arī spēlēja un beidza futbolista karjeru), gan citos Moldovas klubos. Pēdējā darbavieta Frunzem bija Rumānijas pēc spēka trešās līgas klubs Stiinta Miroslava, ar kuru izcīnīta ceturtā vieta.

Spēlētāja karjeras laik uzbrucējs spēlēja vairākos savas valsts klubos, kā arī elites divīziju klubos Rumānijā, Grieķijā, Krievijā, Kazahstānā un Baltkrievijā. Viņa kontā ir arī 37 spēles un septiņi gūti vārti Moldovas izlasē. Interesanti, ka 2007. gadā viņš izcēlās pārbaudes spēlē pret Latviju, atklājot rezultātu un palīdzot savai komandai uzvarēt 2:1.

«Mana izvēle par labu Viorelam izdarīta tādēļ, ka es viņu brīnišķīgi zinu, un viņš brīnišķīgi zina mani un manas prasības. Savā laikā viņš spēlēja manā komandā un pēc tam arī trenēja. Apliecinu mūsu līdzjutējiem, ka šis treneris vienmēr mērķē uz maksimālo rezultātu un ir prasīgs gan pret sevi, gan pret visiem futbolistiem, tā arī panākot no visiem maksimumu. Šim treneris atbilst visām mūsdienu futbolā nepieciešamajām prasībām un ir spējīgs risināt lielus uzdevumus. Viņš zina, ko vajag darīt un var aizvest Ventspili uz jaunām virsotnēm. Ļoti uz viņu ceru un novēlu visiem mums, līdzjutējiem, Viorelam, futbolistiem un visam FK Ventspils panākumus jaunajā sezonā,» kluba mājas lapā izvēli komentē Šišhanovs.

31. janvārī Ventspils dosies uz pirmo treniņnometni Turcijā, bet pēc tam paredzēta vēl viena nometne Latvijas pavasarim tuvākos laika apstākļos, ticamākais - Lietuvā. Virslīgas sezonu ventspilnieki sāks 15. martā, viesojoties pie sudraba medaļu īpašniekiem RFS.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -7
    Latvija pāri visām! 17.01.2020, 12:24:02

    Galvenais - nokomplektēt no paša sākuma normālu komandu
    lai neizskatītos ka tikai vasarā
    beidzot iemācās saspēlēties.)
    Lai veicas!

  • -3
    keda 17.01.2020, 13:10:45

    Nav slikti, ka spēlētāja karjerā ir bijuši sasniegumi, tas varētu nozīmēt, ka tiešam negrib samierinātis ar viduvējibas likteni. arī kā treneris. Sastāvs, protams, būs interesants jautājums, bet, ņemot vērā,. ka tagad ir lielāks leģu limits, gan jau ātrāk pie kodala mēģinās tikt, jo noderēs arī virslīgā

  • -4
    .Panzerfaust 60 17.01.2020, 13:41:03

    Moldāvs-tas pats rumānis vien ir.

  • -8
    Latvija pāri visām! 17.01.2020, 21:16:39

    Nu ja, un Anti-kurzemnieks tad ir leitis.

  • -1
    karlito 18.01.2020, 12:23:52

    Ar interesi gaidu kluba paziņojumu par budžetu,sastāvu,nospraustiem mērķiem..

  • -1
    некто 19.01.2020, 12:27:48

    Ko var izdarīt treners, kaut kā lai super trenera, ja komanda nebūs spēcīgi spēlētāji? Bet kur var dabūt tos spēcīgus ja klubam būs nebus nauda ?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: