Ceturtdien, 23. janvārī, plkst.13 Galvenā bibliotēka aicina uz pasākumu ''Fotoizstāde ''Neērtie bērni'' tuvplānā''.

Foto projekta autore, fotogrāfe Arita Strode-Kļaviņa pasākuma apmeklētājus uzrunās video ierakstā, pastāstot par foto projektu no idejas līdz tā praktiskajai realizācijai, septiņu mēnešu garumā fotografējot 15 ģimenes, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām.

Uz pasākumu aicināts ikviens interesents, īpaši gaidītas ģimenes, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām, jo paralēli noritēs kārtējā iknedēļas nodarbība atbalsta centra ''Cimdiņš'' bērniem un jauniešiem.

Atbalsta centra ''Cimdiņš'' bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām kopš 2019. gada vasaras vidus reizi nedēļā apmeklē nodarbības Galvenās bibliotēkas Mācību centrā. Nodarbībās viņi apgūst dažādu tehnoloģiju izmantošanu un spēlē attīstošas spēles, kas ir pielāgotas šo bērnu un jauniešu īpašajām spējām.

Fotomākslinieces Aritas Strodes-Kļaviņas sociāli atbildīgais foto projekts ''Neērtie bērni'' ar fotogrāfiju palīdzību stāsta par bērniem ar invaliditāti un viņu ģimenēm. Fotogrāfes mērķis bija parādīt, ka bērni ar īpašām vajadzībām ir tikpat brīnišķīgi kā visi pārējie, tāpēc fotogrāfijās nav uzsvērta invaliditāte, bet gan izcelta individualitāte. Tieši tāpēc attēlos nav ratiņkrēslu vai citu palīglīdzekļu, kas ir šo bērnu ikdiena. Izstādes fotogrāfijās vecāki fotogrāfijās tur savus bērnus uz rokām un klēpī, nes uz pleciem, lidina gaisā, apskauj, samīļo un dod bučas - gluži tāpat kā klasiskās ģimenes foto sesijās.

Fotoizstāde būs skatāma līdz 31. janvārim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: