Ventspils novada Jūrkalnes pagasta iedzīvotāji pašvaldības organizētajā sanāksmē vienbalsīgi nobalsojuši, ka nevēlas tapt pievienoti Kuldīgas novadam, pastāstīja Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks.

Viņš stāstīja, ka uz sanāksmi bija ieradušies vairāk nekā simts cilvēku, kas ņemot vērā to, ka pagastā ir vien 400 iedzīvotāju, no kuriem 70 dzīvo ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas namā "Saulgoži", ir ļoti augsta aktivitāte.

"Mēs bijām plānojuši tikai uzklausīt iedzīvotāju viedokli par Kuldīgas novada domes lēmumu lūgt Saeimu Kuldīgas novadam pievienot Ventspils novada Jūrkalnes pagastu, lai apvienotu visu suitu kultūrvēsturisko teritoriju. Taču iedzīvotāji uzstāja, ka viņi vēlas nobalsot. Jūrkalnieši ar vienbalsīgu balsojumu apliecināja, ka viņi vēlas palikt esošajā Ventspils novada administratīvajā teritorijā," sacīja Mucenieks.

Viņš teica, ka uz sanāksmi Jūrkalnes tautas namā bija ieradušies arī Kuldīgas novada domes pārstāvji, kuriem bija iespēja klātienē dzirdēt jūrkalniešu attieksmi par ieceri pagastu pievienot Kuldīgas novadam.

Mucenieks teica, ka Kuldīgas novada domes vadība iepriekš Ventspils novadu nebija informējusi par priekšlikumu Saeimai Ventspils novada Jūrkalnes pagastu pievienot Kuldīgas novadam. Viņš par kuldīdznieku lēmumu uzzinājis vien no medijiem, teica Mucenieks.

Iepriekš jau tika ziņots, ka Kuldīgas novada domes sēdē pagājušā gada beigās pieņēma lēmumu lūgt Saeimu Kuldīgas novadam pievienot Ventspils novada Jūrkalnes pagastu, lai apvienotu visu suitu kultūrvēsturisko teritoriju.

Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, komentējot Kuldīgas novada domes nostāju, izteicās, ka, iespējams, Kuldīgas novada dome raugās uz Jūrkalni kā prestižu vietu ar pieeju pie jūras, līdz ar to Kuldīgai būtu iespēja startēt piekrastes projektu konkursos, tāpēc tai esot vajadzīgs Ventspils novada pagasts. "Cita iemesla neredzu," pauda Mucenieks.

Viņš uzskata, ka suitu kultūrvēsturisko telpu daudz vairāk stiprinot esošais modelis, jo tagad to finansiāli atbalsta Alsungas, Ventspils un Kuldīgas novads.

"Ja atbalstu sniegs viena pašvaldība, tas būs mazāks nekā tagad, kad to darām kopīgi. Nedomāju, ka jūrkalnieki būs ieguvēji, pievienojoties Kuldīgas novadam. Mēs neesam gatavi atdot Jūrkalni, jo kopš novada izveidošanas šā pagasta attīstībā ir investēti 1,8 miljoni eiro, bet, ja Jūrkalnes iedzīvotāji lems, ka viņi Ventspils novadam nejūtas piederīgi, šis viedoklis būs jārespektē," sacīja Mucenieks.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -6
    Latvija pāri visām! 22.01.2020, 15:55:53

    Nu, tad vajag kā vecos laikos - kuldīdzniekiem jāsavāc ļaudis, jādodas uz Jūrkalni un ar varu jāpievieno sev.
    Jāizcērt logs uz jūru.)))
    Bet mums atkal būtu cirks par velti.

  • 0
    Pipars 23.01.2020, 06:01:06

    Nu ja, tad jau laikam jaizveido Jūrkalnes tautas republika,kura pec tam jàpievieno Kuldīgas novadam!???

  • -1
    Uzraugs 22.01.2020, 15:57:37

    Interesanti gan,kāpēc?
    Varbūt vienkārši ierasts?

  • 0
    reku 22.01.2020, 17:05:32

    Bērni tak brauc uz skolu Alšvangā,kopš pašu skola aizklopēta ciet.
    Autobusu satiksmes ar Kuldīgu gan nav.Kā lai cilvēki kārtotu savas lietas pašvaldībā?Apriņķa pilsētai jebkurā gadījumā būt jābūt sasniedzamai ar sabiedrisko transportu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: