Sporta centra ''Kleisti'' slēgtajā manēžā notika pēdējais Rudens posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Uz šo, pēdējo, posmu devās Unda Egendorfa ar diviem zirgiem Lēdija un Red Grace, lai nostiprinātu konkursa ''Gada labākais jātnieks'' līdz šim izcīnīto otro vietu.

Situācija bija diezgan saspringta, jo atvērtajā maršrutā, ar ieskaiti amatieriem, pie godalgotām vietām tikt nemaz nav tik vienkārši, piedevām gada kopvērtējumā aiz Undas trešās un ceturtās vietas ieguvējiem bija tikai par pāris punktiem mazāk, kas nozīmē, ka viss varēja mainīties pēc viena maršruta. Undas stratēģija maršrutā nogriezt distanci tikai vienā, drošākā vietā un pārējo lieki neriskēt vainagojās ar uzvaru maršrutā ar Lēdiju un augstā piektā vieta ar Red Grace, saglabājot gada kopvērtējuma otro vietu.

Pārējie JSK Demora vadošie jātnieki konkursa ''Gada labākais jātnieks'' trijniekā pabijuši sezonas vidū, Alise Lūse līdz aprīlim noturējusies 2. vietā, Anna Čakstiņa jūnijā 3. vietā un Zoja Krisko maijā 5. vietā, uz sezonas beigām gan dažādu iemeslu dēļ startējot retāk, Alise noslīdējusi uz 5. vietu un Anna uz 7. vietu, kas vienalga ir augsts rādītājs starp Latvijas labākajiem II grupas poniju jātniekiem.

''Šī sezona neplānoti ievilkās līdz pat decembra vidum, bet rudenīgo laikapstākļu dēļ vēl bija iespēja trenēties un saglabāt zirgus labā formā. Vislielākais gandarījums ir par manis trenēto Red Grace, kas ir pieradusi pie sacensību atmosfēras un kopīgi, jo tas tomēr ir komandas sporta veids, esam sākuši stabili startēt maršrutos,'' tā amatieru konkurences jātniece Unda Egendorfa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: