Ministru prezidents Krišjānis Kariņš otrdien, 10.decembrī, izdevis steidzamu rezolūciju vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Jurim Pūcem, kurā lūgts izvērtēt ASV Ārvalstu aktīvu kontroles biroja noteikto sankciju ietekmi uz Ventspils pašvaldības darbīb.

Rezolūcijā norādīts, ka nepieciešamības gadījumā Pūcem jāsniedz priekšlikumi par turpmāko rīcību. Ministru prezidents sagaida, ka Pūce izvērtējumu un priekšlikumus sniegs tuvākajā laikā.

Savukārt vaicāts par Aivara Lemberga iespējamo ietekmi Rīgas ostā, Kariņš norādīja uz valdības sākto cīņu pret korupciju, vēlmi ieviest labu pārvaldību ostās, kā arī faktu, ka ASV ir noteikusi sankcijas: "Abās ostās ir vērojama viena, otra, trešā vai visas parādības vienlaikus. Lai šos riskus mazinātu, uzlabotu ostu pārvaldību, cīņu pret korupciju un jebkādas negatīvas starptautisku sankciju sekas, kas vērstas pret indivīdu, mēs ierosinājām šādus likuma grozījumus. Viena tēma, kas visam iet pāri, ir cīņa pret korupciju," skaidroja Kariņš.

Atkārtoti aicināts komentēt Lemberga iespējamo saistību ar Rīgas ostu, Ministru prezidents norādīja, ka viņš to nespēj komentēt, jo viņa rīcībā nav šādas informācijas.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    20041889.-XXXXX. 11.12.2019, 15:12:41

    Vai VARAM būtu tiesīga atlaist Ventspils domi?
    Iemesls tam būtu-vairākums deputātu pieder pie Lemberga privātās partijas.

  • -2
    Latvija pāri visām! 11.12.2019, 20:59:27

    No demokrātijas viedokļa ir pilnīgi vienalga ka kaut kur ir pie varas ir kāda privātā partija vai arī pindosu sorosītu ieliktnīšu sīkpartija.
    Ievēlēti abos gadījumos no sajūsminātās tautas vispārējās, tiešās u.c
    blablabla vēlēšanās.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: