Jau sesto gadu Ventspils Augstskolas studentiem bija iespēja saņemt profesora Andra Klausa stipendiju, kuras mecenāts ir augstskolas absolvents Mārtiņš Lauva. Šoreiz mecenāts iespēju saņemt stipendiju sniedza diviem studentiem.

Lielo stipendiju 1500 eiro apmērā ieguva Informācijas tehnoloģiju fakultātes 2. kursa students Roberts Ivanovs un lieliski sevi prezentēja arī maģistra studiju programmas ''Elektronika'' students Klāvs Reinis Ozols, kuram mecenāts piešķīra papildus stipendiju 500 eiro apmērā.

Konkurence, lai iegūtu profesora Andra Klausa stipendiju, bija liela. Kandidāti iesniedza savus pieteikumus un pieci labākie pretendenti tika aicināti uz intervijām klātienē, kur sevi ļoti pārliecinoši spēja parādīt.

Jau kopš 1. kursa Roberts strādā par programmētāju. Viņš ir bijis komandas vadītājs programmēšanas olimpiādē KPI-OPEN 2019 Ukrainā, kā arī startē projektā Kurzemes Inovāciju granti, kurā cenšas īstenot savu biznesa ideju. Roberts par sevi saka: ''Uzskatu, ka esmu cilvēks ar lieliem sapņiem, lielu vēlmi palīdzēt jebkuram un vēl lielāku gribasspēku savu sapņu īstenošanai, lai palīdzētu citiem.

Klāvs Reinis Ozols ir absolvējis Ventspils Augstskolas profesionālā bakalaura studiju programmu ''Elektronika'' un tagad turpina studijas maģistrantūrā. Viņš māca arī skolēnus un cenšas viņiem parādīt, cik aizraujoša spēj būt elektronika un inženierija. Divas vasaras viņš devies uz Igauniju ERASMUS+ praksē, kur strādāja pie Igaunijas nanosatelīta izveides. Klāvs Reinis aktīvi darbojas arī Ventspils Augstskolas Studentu padomē, brīvajā laikā spēlē ģitāru un labprāt piedalās dažādos pasākumos.

Stipendija tiek pasniegta jau sesto gadu un kopumā Andra Klausa stipendijās izmaksāti turpat 10 000 eiro. Profesora Andra Klausa stipendija izveidota pēc Ventspils Augstskolas absolventa, šobrīd veiksmīga uzņēmēja Mārtiņa Lauvas iniciatīvas pirms sešiem gadiem. Stipendijas mērķis ir veicināt studentu aktivitāti dažādās darbības sfērās - gan akadēmiskajā darbībā, gan pētniecībā, gan sabiedriskajās aktivitātēs. Mārtiņš Lauva pats ir bijis Ventspils Augstskolas Studentu padomes priekšsēdētājs un zina, ko nozīmē aktīvi iesaistīties augstskolas dzīvē. Mecenāts uzskata, ka iepriekšējo gadu pieredze ir bijusi veiksmīga un studenti spējuši pierādīt, ka ideja par stipendijas ieviešanu bijusi pareiza.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: