Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību ciklā "Namejs 2019" šodien Aviācijas bāzē Lielvārdē notiks Gaisa spēku militārās mācības "Gaisa dūre 2019", informēja Aizsardzības ministrijā.

Militāro mācību "Gaisa dūre" mērķis ir pilnveidot komandvadības spējas, kā arī sekmēt gaisa un sauszemes taktisko operāciju savstarpēju integrāciju.

Militārajās mācībās piedalās Gaisa spēku vienības, Zemessardzes 2. Vidzemes brigāde, NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupa un Nodrošinājuma pavēlniecības 2. reģionālais nodrošinājuma centrs.

Jau ziņots, ka no 12. augusta līdz 6. oktobrim, Latvijā notiek Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikls "Namejs 2019", lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Militāro mācību ciklā vienotā scenārijā apvienotas Nacionālo bruņoto spēku vienību rudens lauka taktiskās mācības, tostarp Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes militārās mācības "Sudraba bulta", Zemessardzes brigāžu mācības "Zobens", Gaisa spēku mācības "Gaisa dūre", Jūras spēku mācības "Flotex", Mācību pavēlniecības mācības "Wise Adder", Štāba bataljona mācības "Zibens" un Militārās policijas mācības "Kodols".

Mācību ciklā piedalās Latvijas un sabiedroto spēku karavīri un zemessargi, rezerves karavīri, brīvprātīgie rezervisti, Aizsardzības ministrijas darbinieki un Iekšlietu ministrijas struktūru personāls - policisti un robežsargi.

Militāro mācību cikla aktīvā fāze norisinās ne tikai Ādažu poligonā un reģionālajos poligonos, bet arī no Ventspils līdz Dundagai un Baltijas jūrā.

Militāro mācību cikla uzdevumi tiek veikti uz iepriekš saskaņotiem valstij un pašvaldībām, kā arī juridiskām un privātām personām piederošas zemes īpašumiem.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -5
    Latvija pāri visām! 18.09.2019, 10:23:48

    Jo niecīgākas lietas gaisā, jo niknāks nosaukums ):)

  • -2
    .krustmateflorence 18.09.2019, 16:18:09

    Nosaukumus vajag niknus.Krievzemniekus pabaidīt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: