Rudens sezona par sevi ir likusi manīt ātrāk nekā ierasts, tādēļ, izvērtējot šī gada laika apstākļus, ikgadējā rudens lapu vākšanas akcija sākas jau šodien. Pašvaldības iestāde Komunālā pārvalde nodrošina pilsētas iedzīvotājiem iespēju bez maksas nodot maisos savāktās koku lapas.

Iedzīvotajiem savās privātajās teritorijās sagrābtās un maisos saliktās koku lapas jāpiesaka izvešanai, zvanot Komunālajai pārvaldei pa tālr. 63624269 vai arī sūtot e-pastu uz kom.parvalde@ventspils.lv. Piesakot izvešanu, jānorāda precīza adrese un vieta, kur maisi novietoti.

Pakalpojuma sniegšanai Komunālā pārvalde ir piesaistījusi komersantus, kas septembra periodā paralēli veic arī citus darbus – zāles pļaušanu, atkritumu savākšanu, teritoriju tīrīšanu –, tādēļ septembrī pēc informācijas saņemšanas maisi ar lapām tiks savākti nedēļas laikā. Savukārt no 1. oktobra lapu savākšana tiks organizēta līdzīgi kā iepriekšējos gados – divu darba dienu laikā pēc informācijas saņemšanas.

Lapu maisos nedrīkst būt izmesti zari, kā arī sadzīves atkritumi, jo lapas paredzēts izmantot kompostam. Līdzīgam nolūkam lapas iesakām izmantot arī iedzīvotājiem, jo tā top vērtīgs mēslojums, ko var lietot dārzā.

Privātpersonas līdz pat novembrim lapu maisus bez maksas var nodot šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a katru dienu plkst. 10–19, izņemot pirmdienas.

Vēršam uzmanību, ka lapas bez maksas var nodot tikai fiziskas personas. Juridiskām personām par šādu pakalpojumu jāslēdz līgums ar pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts vai kādu citu uzņēmumu.

Ik gadu rudens sezonā tiek savākts aptuveni 12 000 maisu ar lapām. Lapu maisu centralizēta savākšana ir tikai viena no pašvaldības atbalsta aktivitātēm iedzīvotājiem piegulošo teritoriju tīrīšanā un kopšanā. Novembrī un decembrī privātmāju īpašnieki varēs pieteikt kaisāmā materiāla piegādi ietvju, kas atrodas piegulošās teritorijas robežās, kaisīšanai. Uz katru šādu īpašumu ir paredzēts piegādāt ap 100 kg smilts un sāls maisījuma.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Rieksts 16.09.2019, 09:00:26

    Vai maisos var būt arī zāle?

  • -8
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 16.09.2019, 12:18:33

    Vēlamies informēt, ka akcija ir spēkā lapu maisiem. Diemžēl maisos nopļauto zāli nedrīkst ievietot, tomēr darām zināmu, ka zāli bez maksas var nodot šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a katru dienu plkst. 10–19, izņemot pirmdienas.

  • 0
    trakais oposums 18.09.2019, 20:28:39

    Vajag samazināt nekustamā īpašuma nodokli cilvēkiem,kuriem pašlaik jāpilda neapmaksāts piespiedu darbs. No tā,ka neapmaksātais darbs tiek saukts par "saistošajiem noteikumiem'" tā būtība nemainās.

  • 0
    g11 21.09.2019, 10:30:23

    Kādēļ Jūs, cilvēki, privātmāju īpašnieki, lai cik ainaviski nebūtu modelēta Jūsu vide, neizmantojat lapas komposta veidošanā? Nekas nevar aizstāt tādu mikroelementiem, dabīgām baktērijām un organismiem bagātu
    augsni. Lapas var ierakt mazdārziņu dobēs, lecektīs, puķu dobēs un siltumnīcās. Uzlabotā, trūdvielām bagātā augsnē augs viss un nebūs jāizmanto mikroelementi. Zemē var iestrādāt olu čaumalas, it sevišķi lilijām, jo tās ir klinšu augs. Ar tikko nopļautu zāli gan jārīkojas uzmanīgi, jo tā sablietējas un veido pelējumu. Sienu var izmantot zemeņu mulčēšanai, būs tīras ogas, tāpat dobēs, nebūs nezāļu. Viss ir izmantojams!

  • 0
    Prof.Preobraženskis IV 21.09.2019, 11:56:38

    Doma pareiza.Vēl varētu piebilst,ka to privātmāju īpašnieki,kuriem ir tā sauktās sausās atejas,to bedru saturu var sekmīgi kompostēt kopā ar kūdru un tām pašām sausajām lapām.Pēs 3 gadiem būs teicams mēslojums visam,kam raža aug virspus zemes.(Var jau mēslot arī kaut vai kartupeļus,bet jāuzmanās pārforsēt.Garša jau nemainīsies,bet vārot ķēķī būs jūtama specifiska atejas smaķele,kas jūtīgākiem var nepatikt. )

    Nebūtu tik daudz naudas jāatdod "Ūdekai" par asenizācijas pakalpojumiem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: