Klāt jaunā galda hokeja sezona, kas tika uzsākta ar Latvijas kausa pirmā posma sacensībām Inčukalnā, kurā piedalījās arī 14 Ventspils spēlētāji.

Ventspils Jaunrades nama komandai šis ir īpaša sezona, jo tieši pirms desmit gadiem tā pirmo reizi tika pārstāvēta Latvijas galda hokeja turnīros. Jubilejas sezona tika iesākta ar dalību Latvijas kausa posmā, kurā kopumā piedalījās 60 dalībnieki no Latvijas un Krievijas.

Sacensību pirmajā kārtā risinājās grupu turnīrs, kurā Elvijs Siliņš izcīnīja 2.vietu savā grupā un kvalificējās sacensību otrās kārtas augstākajai līgai. Bez Elvija ceļazīmi uz spēcīgāko līgu izcīnīja arī Eliāns Ēdelis, Aleksandrs Žernovojs, Laima Kamzola un Alvis Siliņš. Turpinājumā Elvijs pamanījās izcīnīt uzvaru arī augstākajā līgā, tādējādi iekļūstot Latvijas kausa posma izslēgšanas turnīrā, kas bija pa spēkam arī Žernovojam, kurš līgu turnīru noslēdza 6. vietā.

Izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināls mūsu spēlētājiem nebija no tiem veiksmīgiem. E. Siliņš saņēma aukstu dušu no strauji progresējošā jaunieša Kristapa Riekstiņa, piekāpjoties ar rezultātu 2:3 (2:1; 1:5; 1:3; 5:4 (P); 2:3), bet Aleksandrs Žernovojs ar rezultātu 1:3 (3:2; 1:6; 0:5; 2:3) atzina pieredzējušā skrundenieka Valta Smagara pārākumu, kurš vēlāk arī kļuva par sacensību uzvarētāju. Posma kopvērtējumā Elvijs ieņēma 5. vietu, bet Aleksandrs bija astotais.

Bez kausiem mūsu spēlētāji mājup tomēr nedevās, jo sieviešu konkurencē otro vietu izcīnīja Laima Kamzola, bet Elēna Rācenāja ieguva bronzas godalgu. Žernovojs bija otrais starp veterāniem, bet jauniešu konkurencē Mārcim Radelim 12. vieta.

Nākamās sacensības savā jubilejas sezonā komanda atkal aizvadīs Inčukalnā, kur risināsies Pasaules kausa posms Latvia Open.

Latvijas kausa 1.posms Inčukalnā (60 spēlētāji)
1. Valts Smagars Skrundas GHK
2. Raivis Miglinieks BJC ''Laimīte'' (Rīga)
3. Sergejs Mihējevs Rīgas GHK
4. Kristaps Riekstiņš Burtnieku MJIC
5. Elvijs Siliņš VJN
...8. Aleksandrs Žernovojs VJN
11. Alvis Siliņš VJN
15. Eliāns Ēdelis VJN
20. Elvis Arhinovičs VJN
23. Laima Kamzola VJN
29. Alens Kalniņš VJN
33. Mārcis Radelis VJN
35. Dāvis Apfelbaums VJN
36. Elēna Rācenāja VJN
37. Guntis Ernšteins VJN
51. Lauris Rozentāls VJN
52. Alekss Ernšteins VJN
53. Renārs Zabarovskis VJN

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: