Otro gadu pēc kārtas Ventspilī tika aizvadītas Prāta spēļu priekšsacīkšu sacensības, kurās paši sevi un visus pārējos patīkami pārsteidza komanda ar Ventas Balss darbiniekiem sastāvā.

Pagājušajā gadā Pārventas bibliotēkā tika aizvadītas Prāta spēles, kas bija veltītas Latvijas simtgadei, bet šogad notika Latvijas kausa priekšsacīkstes. Tām pieteicās 12 komandas ar dažādu profesiju, vecumu, izglītības un dzīves pieredzes dalībniekiem sastāvā. Trīs labāko rezultātu īpašnieki ieguva ceļazīmi uz pusfinālu, taču liela daļa erudītu atzina, ka piedalās tikai prieka pēc – paskatīties, kas tā tāda ir par spēli, un pārbaudīt, ko paši zina. Ar tādām pašām domām uz spēli devās ventbalsiešu kvartets Līga Gabrāne, Madara Zaļuma, Pēteris Neimanis un Beāte Neimane, kas savu komandu nosauca par Kolektīvo ārprātu. Jāpiebilst, ka komandā drīkstēja būt četri līdz seši dalībnieki, tā ka kolektīvie startēja ar minimālo skaitu spēlmaņu, taču galvu trūkumu it nemaz neizjuta.

Pirms došanās uz Pārventas bibliotēku Kolektīvais ārprāts drošības pēc uzmeta aci citu spēļu iznākumiem, lai noskaidrotu, kāds tajos bijis sliktākais rezultāts, un noliktu latiņu, par kuru zemāk krist nedrīkstēja. Spēle ir sadalīta divās daļās, katrā no tām izspēlējot piecas tēmas. Katrā tēmā ir pieci jautājumi, bet komandām iespējams tikt pie 50 punktiem. Tiesa, ir arī mīnusu tēmas, kad nepareizi atbildētie vai neatbildēti jautājumi nozīmē -10 punktus. Distances vidū Kolektīvais ārprāts bija tieši tur, kur arī bija iedomājies sevi redzēt – kopvērtējuma tabulas vidū. Taču rezultāti bija blīvi, tāpēc turpinājumā bija iespējams gan pakāpties, gan noslīdēt zemāk.

Galu galā visu izšķīra mīnusu tēmas, kurās daudzas komandas zaudēja punktus, bet ārprāts vienmēr bija plusos, pirms pēdējās kārtas pakāpjoties uz pirmo vietu. Un atkal nāca mīnusu tēma, ko izvēlējās komanda ar latīnisko nosaukumu Te futueo et caballum tuum (par tulkojumu cienītais lasītājs lūgts parūpēties pats), tā izmantojot vienīgo iespēju ielēkt trijniekā. Viņiem tas tiešam izdevās, tiekot pie maksimālā punktu skaita, bet Kolektīvais ārprāts punktu krājumam pievienoja 30, ar ko pietika pirmās vietas nosargāšanai. Pavisam nedaudz tika apsteigts Digitālā centra noorganizētais sešnieks Serveris, kam pēdējā kārtā izdevās tikt pie desmit punktiem.

Ārprāts, digitālie un latīņu zirgu speciālisti līdz ar to nopelnīja tiesības startēt pusfinālā, kurā piedalīsies pa trim komandām no septiņām priekšsacīkšu spēlēm. Lai gan konkurence būs liela, uzdevums ir tieši tāds pats – lai tiktu tālāk, jātiek starp labākajiem trim. Gatavoties nākamajam pārbaudījumam komandas var gandrīz mēnesi, jo spēle risināsies 12. oktobrī Jaunolainē. Taču visiem tāpat ir skaidrs, ka labāk ir ierasties, ieraudzīt un...

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -3
    .krustmateflorence 18.09.2019, 16:39:23

    ...ieraudzīja komentāru un izdzēsa!

  • -3
    Nah Nahs VI 18.09.2019, 18:52:45

    Hmm,tātad bez komentāru dzēšanas un atstādinātā deputāta slavināšanas arī ko citu vēl pieprot?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: