Lai gan klāt rudens un aktīvākā izklaižu sezona Piedzīvojumu parkā ir garām, tajā joprojām pieejamas visas atrakcijas, turklāt īpašs piedāvājums sagatavots skolēniem.

Rudenī, tāpat kā pavasarī, galvenie Piedzīvojumu parka apmeklētāji ir tieši skolēni, kas no tuvākām un tālākām vietām brauc arī lielās grupās. Skolēni aicināti apmeklēt Kaķa taku ar piecām dažādām trasēm, izklaidēties atrakcijās un spēlēt peintbolu (no 12 gadu vecuma). Kaķa takas apmeklējums vienam skolēnam izmaksā 5,70 eiro, arī peintbola spēle maksā tikpat, bet vismaz desmit skolēnu grupai šīs izklaides izmaksā vien 5 eiro. Tāpat ir iespēja izvēlēties atrakciju komplektu, kurā sešas atrakcijas kopā maksā 7 eiro, vai dienas biļeti, kas maksā 10 eiro un sniegs iespēju izmantot jebkuru no atrakcijām neierobežoti daudz reižu. Atrakciju zonā skolēni var izmantot gan bamperlaivas un bampermašīnas, gan tramplīnlaivu, izklaidēties bērnu autoskolā, kameršļūkšanas trasē, uz gumijlēkšanas batutiem, piepūšamajās atrakcijās, katapultā, rotorā, uz rodeo buļļa un batutu kompleksā.

Kopumā Piedzīvojumu parkā pieejams vairāk nekā 20 dažādu atrakciju. Tāpat iespējams izmantot piknika vietu, kas visai klasei izmaksās 15 eiro uz četrām stundām. Šoruden ir sagatavots arī izdevīgs kompleksais piedāvājums, kas ietver jebkuras sešas Piedzīvojumu parka atrakcijas pēc izvēles un Ūdens piedzīvojumu parka atrakciju zonas divu stundu apmeklējumu. Šis piedāvājums vismaz 10 skolēnu lielai grupai maksā tikai 8,50 eiro no personas.

«Bieži vien skolēnu grupām ir vēlme izklaidēties Piedzīvojumu parkā jau no pulksten 12, jo tām vēl jāapmeklē arī citas vietas un priekšā mājupceļš, kas dažkārt nav nemaz tik īss. Tādās reizēs, lai arī darbu sākam tikai pulksten 15, noorganizējam, lai parkā būtu darbinieki, kas viņus uzņem,» skaidro Piedzīvojumu parka pārvaldnieks Juris Riekstiņš, atgādinot, ka skolēnu grupu apmeklējumi ir jāpiesaka iepriekš, zvanot pa tālruni 28611333. Arī Piedzīvojumu parka kafejnīcā Kuršu krogs BISTRO skolēnu grupām sagatavots īpašs pusdienu piedāvājums tikai par 3 eiro.

Riekstiņš atklāj, ka nav iespējams precīzi pateikt, kad Piedzīvojumu parkā beigsies vasaras sezona, jo viss atkarīgs no laika apstākļiem: «Parasti sezona ilgst līdz oktobra vidum, taču, ja laika apstākļi ļaus un būs arī apmeklētāju interese, varam strādāt arī ilgāk. Galvenais, lai nesākas lietus periods, jo atrakcijas galvenokārt ir zem klajas debess.»

Jāatgādina, ka dzimšanas vai vārda dienas gaviļniekam Piedzīvojumu parkā tiek piešķirta 50% atlaide, svinību dalībniekiem, ja to ir no pieciem līdz deviņiem, – 20% atlaide, ja desmit un vairāk – 30% atlaide. Apmeklējums iepriekš jāpiesaka, un apmeklējuma datums drīkst atšķirties no dzimšanas dienas vai vārdadienas datuma ne vairāk kā par četrām dienām. Protams, arī šīm svinībām var noīrēt kādu no piknika vietām.

Pēc vasaras atrakciju slēgšanas Piedzīvojumu parkā turpināsies dažādi saimnieciskie darbi, lai sagatavotos ziemas sezonai. Tiks novāktas un ieziemotas vasaras atrakcijas, pārbaudīts iekārtu un pacēlāju tehniskais stāvoklis, sagatavots un izvietots ziemas sezonai nepieciešamais inventārs, kā arī veikti citi starpsezonas darbi.

Darba laiks  septembrī un oktobrī: darbdienās plkst. 15–20; sestdienās, svētdienās, svētku dienās plkst. 12–20.

Modernā trasē moderna dzīvošana

Ventspils Piedzīvojumu parka teritorijā atrodas viena no modernākajām BMX trasēm Latvijā, kas šajā sezonā piedzīvojusi kvalitatīvas pārmaiņas. Tās būtiski neietekmē braukšanas kvalitāti, toties jauno braucēju un viņu treneru sadzīvi gan.

BMX trase Piedzīvojumu parkā tika uzbūvēta 2007. gadā, turklāt tā tika veidota kā Pekinas olimpiskās trases prototips. Tajā brīdī tā noteikti bija viena no modernākajām trasēm pasaulē, taču laiks gāja un bija nepieciešami uzlabojumi, kas arī tika veikti. 2015. gadā trase piedzīvoja visnopietnākās izmaiņas – līdz 5 m augstumam tika paaugstināts starta kalns, kā arī pagarināta finiša zona. Līdz ar to palielinājās arī trases kopējais garums, kas šobrīd ir 368 m. Trasē ir divas dažādas sarežģītības brauktuves, un vienlaicīgi uz katras no tām var atrasties astoņi sportisti. Savukārt skatītājiem uz zemes paaugstinājuma uzstādītas tribīnes ar 400 vietām, kas kalpo arī BMX braucēju aizsardzībai no nevēlamā vēja.

Šīs sezonas sākumā tika atklāta jaunā BMX servisa ēka, kurā treneri un sportisti var baudīt visas ērtības. Tā ir moduļu tipa ēka, kurā iekārtotas zēnu ģērbtuves ar 20 skapīšiem un meiteņu ģērbtuves ar četriem skapīšiem, kā arī tualetes un dušas. Servisa ēkā ir arī velosipēdu noliktava, trases inventāra uzglabāšanas telpa, kā arī remontdarbnīca, tāpat ēkas otrajā stāvā izvietota telpa tiesnešiem un treneriem. Liels ieguvums ir arī formas tērpu žāvētavas. Vārdu sakot, trenēties BMX un arī startēt Ventspils trasē tagad tiešām ir patīkamāk, un to novērtē gan braucēji, gan treneri. Protams, viņi lielāko daļu laiku pavada trasē, taču ir svarīgi, ka labos apstākļos vari sagatavoties treniņiem un pārģērbties pēc tiem, glabāt un labot savu velosipēdu. Piedzīvojumu parka BMX trases servisa ēkas būvniecība izmaksāja 221 430 eiro.

Jāatgādina, ka ziemā Ventspils BMX ģimene tika pie Latvijai pavisam unikālas lietas – ziemas treniņu bāzes. Citur ziemas treniņiem tiek pielāgotas kādas ēkas vai telpas, bet Ventspilī pie 2. vidusskolas sporta zāles tapusi pavisam jauna būve, kuras lielākā vērtība ir starta estakāde ar barjeru. Taču arī viss pārējais jaunajā bāzē pieejamais palīdz organizēt ziemā nepieciešamos treniņus un padarīt tos efektīvākus. Vasaras sezona Piedzīvojumu parka trasē iet uz beigām, tā ka, pat neskatoties uz to, cik labi apstākļi tagad ir jaunajā servisa ēkā, jau drīz BMX ģimene arvien biežāk būs redzama tieši ziemas bāzē.

Treneris Arnis Zecmanis izrāda jaunās formu žāvēšanas iekārtas.

Velosipēdiem jaunajā ēkā atvēlētas savas telpas, kurās braucamos var gan ērti pakārt, gan paņemt.

BMX trases jauno servisa ēku izgatavoja VIA-S houses.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: