"Ventspils" pārbaudes spēlē trešdien, 28. augustā savā laukumā uzvarēja "Jūrmala"/"Betsafe" basketbolistus ar 81:67, kas komandai bija otrais panākums šajā starpsezonā.

Ventspilnieki šajā mačā bija vadībā no pirmās līdz pēdējai minūtei, tiesa spēles izskaņā sāncenšiem gandrīz izdevās sarūpēt intrigu. Jau pirmajā ceturtdaļā tika panākts desmit punktu pārsvars (19:9), ar kādu pēc Jāņa Kaufmaņa un Jāņa Bērziņa noorganizētā ātrā uzbrukuma arī noslēdzās šīs desmit minūtes – 26:16. Otrajā ceturtdaļā tika arī panākts lielākais pārsvars. Bērziņa un Lutera tālmetieni ļāva atrauties līdz +16, bet vēl pēc brīža komanda jau bija vadībā 45:28.

Puslaika noslēgumā jūrmalnieki gan nedaudz pietuvojās (47:35), bet otrā prata vēl vairāk sadeldēt savus mīnusus un pietuvoties astoņu punktu attālumā. Tuvāk mājinieki sāncenšus nelaida – priekšpēdējā minūtē Lutera ceturtais tālmetiens mačā atjaunoja 11 punktu pārsvaru un noņēma no dienas kārtības jautājumu par uzvarētāju. “Ventspils” svinēja panākumu 81:67.

Rezultatīvākais Ventspils komandas rindās ar 22 punktiem bija Klāvs Čavars, kura kontā arī piecas atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles. Luteram 14 punkti un piecas atlēkušās bumbas, bet Bērziņam 13 punkti un septiņas atlēkušās bumbas.

”Ventspils” trenera Artūra Viscoka-Rubeņa kometārs: “Redzams, ka esam pašā ceļa sākumā, tāpēc šobrīd galvenās problēmas, kāpēc zaudējam kādās situācijās, ir komunikācija, saprašanās laukumā. Komanda ir faktiski izveidota no jauna – jauni līderi, jaunas sejas, arī jauns treneris. Jau esam ieguldījuši ļoti lielu darbu un turpinām strādāt, bet ļoti gaidām to brīdi, kad varēsim trenēties pilnā sastāvā. Zaķis un Gulbis trenējas individuālajā režīmā, jo viņus skārušas traumas, turklāt faktiski pat nesākot treniņu procesu. Ļoti gaidām viņus atpakaļ un ceram, ka tas notiks jau Liepājas turnīrā. Šīs sezonas specifika ir tāda, ka nebūs daudz laika iešūpoties, jo jau septembra beigās ir Čempionu līgas kvalifikācija un mums tam ir jābūt gataviem, Jau var redzēt pozitīvas tendences, bet joprojām ir daudz lietas, pie kurām jāstrādā.”

Nākamās četras spēles "Ventspils" aizvadīs Liepājā, kur vienā pārbaudes spēlē tiksies ar Rumānijas klubu "Sibias CSU". Pārējās spēles paredzētas Liepājas organizētajā ikgadējā turnīrā "Wind Basket 2019", kur ventspilnieki vēlreiz tiksies ar rumāņiem, kā arī Minskas "Tsmoki" un aizvadīs vēl vienu spēli par vietu turnīrā, ar kādu no turnīra otrās grupas pretiniekiem. Turnīrs Liepājā notiks no 5. līdz 8. septembrim.

13. septembrī Ventspils komanda dosies uz Paņevežu, lai tiktos ar vietējo "Lietkabelis" komandu, bet vēl viena spēle Lietuvā paredzēta 17. septembrī, kurā jātiekas ar Klaipēdas "Neptunas" vienību, kuri varētu būt iespējamie pretinieki FIBA Basketbola čempionu līgas jaunajā sezonā, ja ventspilniekiem izdosies kvalificēties regulārajam turnīram.

Pārbaudes spēļu sesiju "Ventspils" noslēgs savā laukumā 21. septembrī, kad tiksies ar Kazahstānas VTB līgas komandu "Astana".

Oficiāli sezonu "Ventspils" sāks 26. septembrī, kad izbraukumā tiksies ar FIBA Basketbola Čempionu līgas kvalifikācijas kārtas pārvarējušo komandu - savu valstu čempioniem Ungārijas Sombathejas "Falco" vai Rumānijas Oradejas CSM. Tikmēr pirmo mājas spēli savā laukumā ventspilnieki aizvadīs 29. septembrī, kas būs atbildes spēle Basketbola Čempionu līgas kvalifikācijas otrajai kārtai par iekļūšanu regulārās sezonas pamatturnīrā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    keda 29.08.2019, 10:30:05

    patika, kā komanda kustina bumbu! Pirmā opcija ir nevis metiens, bet brīvāka kolēģa meklēšana, kas turklāt netika pārspīlēta - bija situācija, bija arī metiens. Skaidrs, ka fiziski vēl ir smagi, turklāt bez 3 večiem, bet varētu būt aizraujošs basketbols šosezon. Lai veicas vispirms jau ar Č.līgas iekarošanu!

  • 0
    karlito 29.08.2019, 21:35:00

    Interesē kur I.Jakovičs spēlēs,varbūt kādam ir info?

  • 0
    keda 30.08.2019, 09:23:58

    Nu jau ir - uz Varese, pagaidām 2 mēneši kā aizvietotājs traumētajam.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: