Ungārijas pilsētā Debrecenā aizvadīts kārtējais Pasaules tūres posms 3x3 basketbolā, kurā līdz finālam tika Kārļa Lasmaņa pārstāvētā Rīga Ghetto komanda, otro reizi sezonā tiekot pie sudraba medaļām.

Riga Ghetto ar Nauri Miezi, Kārli Lasmani, Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņus sastāvā ceļu pretī trešajam Masters titulam sāka ar divām uzvarām savā grupā – Serbijas komanda "Vrbas" tika pieveikta pagarinājumā 17:15, bet mājinieki “Debrecen” ar 21:17 – un nonākšanu ceturtdaļfinālā. Tajā latviešiem pretī stājās Francijas komanda Nantes, kas savā grupā ierindojās otrajā vietā.

Spēli ar precīzu tālmetienu sāka Lasmanis, bet pēc tam precīzs no distances bija arī Krūmiņš, tomēr mača vidū rezultāts jau bija neizškirts 9:9. Komandai attapties ļāva Lasmanis, kurš realizēja tālmetienu un caurgājienu ar pamatīgu pretestību (12:9), turklāt, tuvojoties mača beigām, Latvijas komanda bija vadībā 18:14, taču viegli pabeigto šo spēli francūži neļāva. Rezultāta starpība sadila līdz minimumam, bet Lasmanim bija iespēja ar soda metieniem noslēgt spēli. Viņš to arī paveica, ievedot "Riga Ghetto" pusfinālā – 21:19.

Tajā latvieši spēlēja pret Saūda Arābijas internacionālo komandu Jeddah, kas pārvarēja kvalifikāciju, izkļuva no grupas un ceturtdaļfinālā ar rezultātu 21:16 pieveica Krievijas komandu "Gagarin". "Jeddah" komandā bez Saūda Arābijas basketbolista spēlē arī francūzis, serbs un polis. Pusfinālu labāk sāka un arī aizvadīja latvieši. Pēc trīs nospēlētām minūtēm rezultāts bija neizšķirts 5:5, taču turpinājumā laukumā dominēja. "Riga Ghetto" basketbolisti. Uzvau nodrošināja Mieža tālmetiens, bet Pasaules tūres vicelīderu pārsvars šaubas neradīja – 21:12.

Debrecenas "Masters" finālā "Riga Ghetto" pretī stājās Serbijas komanda "Liman", kas pusfinālā ar 21:16 pārspēja ASV komandu "NY Harlem". Augstākās raudzes turnīros komandas tikušās septiņas reizes, piecas reizes – arī pēdējās trīs – , pārākiem esot Latvijas basketbolistiem.

Spēles rezultātu atklāja "Riga Ghetto", bet "Liman" veica sešu punktu izrāvienu (6:1). Latvijas komandai ar tālmetienu izdevās sadeldēt deficītu, bet kopumā serbi turpināja spēlēt labāk. Pēc pārtraukuma tālmetienu trāpīja Miezis, bet arī serbi spēja atbildēt ar to pašu, izvirzoties vadībā ar 11:5. Abas komandas turpināja precīzi šaut no tālās distances, kas nenāca par labu latviešu atspēlēšanās centieniem. Spēles vidū rezultāts bija 14:11 "Liman" labā.

Regulāri uz soda metiena līnijas stājās Krūmiņš, bet nespēja izmantot savas iespējas. Četras minūtes līdz spēles beigām Lasmanis sadeldēja deficītu līdz minimumam (17:16), turklāt Čavaram bija iespēja panākt izlīdzinājumu, bet viņu bloķēja groza apakšā. Sekoja pa tālmetienam no katras komandas, rezultātam kļūstot 19:18 "Liman" labā. Par mača varoni kļuva Maksims Kovacevičs, kurš pat pēc galvas traumas spēja trāpīt izšķirošo tālmetienu, ar kopā gūtiem 12 punktiem atnesot "Liman" uzvaru Debrecenas turnīrā 21:18.

"Riga Ghetto" otro reizi "Masters" turnīrā šosezon palika otrajā vietā, kā arī saņēma 20 tūkstošus ASV dolāru lielu naudas balvu. Savukārt Lasmanis kļuva par rezultatīvāko spēlētāju ne tikai savā komandā, bet arī visā turnīrā. Viņš guva 48 punktus (vidēji 9,8), bet tik daudz šajā sezonā Pasaules tūres posmos līdz šim nebija izdevies samest nevienam. Otrajā vietā ar 30 punktiem Lozannas turnīrā ir “ NY Harlem” spēlētājs Disko Domo Džonss, bet trešais ar 28 punktiem Debrecenas turnīra vērtīgākais spēlētājs Stefans Kojičs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: