Tinkoff Moscow Challenger turnīrā 3x3 basketbolā Latviju pārstāvēja divi kvarteti, no kuriem tālāk tika komanda Ventspils Ghetto, kas sacensības sāka ar kvalifikācijas mačiem.

Līdzīgi kā nu jau pasaules elitei pieskaitāmajā komandā Riga Ghetto arī tās jaunākajā māsā Ventspils Ghetto saistība ar mūsu pilsētas basketbola skolu ir tikai vienam spēlētājam – Robertam Pāžem. Kopā ar viņu startē divi BK Ķekava komandas biedri – Mārtiņš Šteinbergs un Armands Ginters –, kā arī BK Jelgava spēlētājs Armands Seņkāns. Starptautiskajā apritē kvartets debitēja maijā, kad Čehijā startēja Centrāleiropas tūres pirmajā posmā un kļuva par uzvarētāju. Maskavas Challenger turnīrā cīņas risinājās ne vien par balvu fondu un reitingu punktiem, bet arī par ceļazīmi uz Pasaules tūres posmu Prāgā.

Mazāk pieredzējušajam Latvijas kvartetam bija jāsāk ar kvalifikācijas kārtu. Tajā izdevās pieveikt divus kaimiņus – Baltkrievijas galvaspilsētas komandu Minsk (20:17) un Sosnovij bor no Krievijas (21:13). Pamatturnīra komandu ducī Ventspils Ghetto bija vien 11. reitings, taču jau apakšgrupas pirmajā mačā ventspilnieki šokēja nākamo finālisti Princeton no ASV, svinot uzvaru ar 21:18. Otrajā spēlē smagā cīņā tika pieveikts arī turnīra piektais numurs Kranj no Slovēnijas – 21:19 (Pāžem abos mačos 3 punkti). Līdz ar to slovēņiem sacensības bija beigušās, bet Ventspils Ghetto stūrēja uz ceturtdaļfinālu.

Apakšgrupas mačos pārliecinoša bija arī ar otro numuru izliktā komanda Riga Ghetto, kurā kopā ar Kārli Lasmani spēlēja arī Edgars Krūmiņš, Nauris Miezis un Agnis Čavars. Vispirms droši tika pārspēta Antwerp no Beļģijas (18:7; Lasmanim 2 punkti), bet pēc tam jau spraigākā cīņā ar 21:17 – filipīniešu Pasig (4). Ceturtdaļfinālā pretī nāca Princeton, Lasmanis un kompānija bija vadībā ar 17:10, bet pāris labu amerikāņu epizožu un Latvijas komandas neveiksmes sagrieza visu ar kājām gaisā un galu galā izšķirošais grozs iekrita tieši Princeton – 20:21. Kārlis šajā spēlē izcēlās ar septiņiem punktiem, bet komanda ierindojās piektajā vietā Tinkoff Moscow Challenger kopvērtējumā, tā nenopelnot ceļazīmi uz Pasaules tūres posmu Prāgā.

Ventspils Ghetto turpināja teicamā ritmā un ceturtdaļfinālā, cīnoties punkts punktā, ar 13:12 pārspēja Antwerp, tā sasniedzot arī pusfinālu. Lielāko daļu punktu – septiņus – uzvarētājiem guva Ginters, bet ar trim, iemetot divus sodiņus un vienu metienu no spēles, izcēlās Pāže. Grupas turnīrā ventspilnieki bija pieveikuši turnīra ceturto numuru Princeton, bet, lai Maskavā iekļūtu finālā, vajadzēja apspēlēt arī galveno favorīti un pasaules reitinga līderi Novi Sad no Serbijas. Ventspils Ghetto Krievijas galvaspilsētā jau bija izcīnījusi piecas uzvaras pēc kārtas un arī sesto maču sāka labi, epizodiski pat tiekot priekšā. Tomēr sāncenšu pieredze darīja savu – serbi svinēja uzvaru ar 21:16, bet pārsteidzošais Latvijas kvartets finišēja ceturtajā vietā. Atkal iespaidīgu maču aizvadīja Ginters, sametot desmit punktus, bet Roberts atkal atzīmējās ar trim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: