Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par tiesas nolēmuma nepildīšanu – vīrietis ilgākā laika posmā centies sazināties ar savu sievu, pret kuru iepriekš bijis vardarbīgs.

Šā gada janvārī Valsts policija tika informēta par to, ka ir pieņemts Kurzemes rajona tiesas lēmums par pagaidu aizsardzību pret vardarbību, ar kuru vīrietim ir aizliegts tuvoties savai sievai. Viņš iepriekš vairākkārt ir fiziski viņu iespaidojis, līdz brīdim, kad sieviete izlēmusi, ka vairs to nepacietīs un vērsās ar pieteikumu tiesā par pagaidu aizsardzību pret vardarbību. Tāpat jāpiebilst, ka pārim šobrīd notiek laulības šķiršanas process.

Vīrietim tika piemēroti ierobežojumi – aizliegums atrasties tuvāk par 100 metriem no sievietes mājokļa, aizliegums uzturēties pie sievietes darba vietas, aizliegums satikties ar sievieti un uzturēt ar viņu fizisku vai vizuālu saskari, aizliegums jebkurā veidā sazināties ar sievieti, kā arī aizliegums, izmantojot citu personu starpniecību, organizēt satikšanos un jebkāda veida sazināšanos ar sievieti.

Vīrietis, būdams brīdināts, ka par lēmuma ļaunprātīgu nepildīšanu var iestāties atbildība saskaņā ar Krimināllikumu, šos norādītos ierobežojumus tomēr pārkāpa, tāpēc Valsts policijā tika uzsākts kriminālprocess. Izmeklēšanā noskaidrots, ka vīrietis sievietei četru dienu laikā no brīža, kad tiesas lēmums stājās spēkā nosūtīja 68 īsziņas un veica 13 izejošos zvanus, kā arī sazinājās ar viņu 12 dažādos datumos februāra mēnesī, izmantojot Facebook Messenger aplikāciju. Sieviete uz vīrieša ziņām neatbildēja.

Tāpat marta sākumā vīrietis sazinājās ar sievieti pie kādas tirdzniecības vietas Ventspilī, izkliedzot viņai necenzētus vārdus, kā arī būdams alkohola reibumā, uzturējās pie sievietes darba vietas. Vīrieša izelpā tika konstatētas 1,27 promiles alkohola. Jāpiebilst, ka īsziņās vīrietis izteica sievietei draudus, savukārt brīdī, kad viņš publiskā vietā izkliedza necenzētus vārdus, sieviete bija kopā ar abu mazgadīgo meitu. Aizdomās turētais iepriekš nav sodīts.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par ļaunprātīgu nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu, soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: