Ventspils Ghetto 3x3 basketbola komanda ar Robertu Pāži, Armandu Ginteru, Mārtiņu Šteinbergu un Armandu Seņkānu sastāvā Horvātijā aizkļuva līdz Lipikas Challenger turnīra pusfinālam, to paveicot jau otrās sacensībās pēc kārtas.

Ventspils komanda šo turnīru sāka no kvalifikācijas, gūstot uzvaras abās spēlēs, vispirms ar 21:10 pieveicot ukraiņu Odessa, bet pēc tam ar 21:12 arī horvātu Zagreb (Pāžem 7 punkti). Apakšgrupā ar 19:16 izdevās pieveikt Čehijas spēcīgāko komandu Humpolec Bernard, turklāt Pāže šajā mačā savāca vairāk neka pusi savas komandas punktu – desmit. Apakšgrupas otrajā mačā ar 14:16 nācās atzīt Krievijas komandas Moscow Inanomo pārākumu (Pāžem 3 punkti), taču komanda turpināja cīņu ceturtdaļfinālā.

Izslēgšanas spēles atkal tika uzsāktas ar panākumu, 20:13 pieveicot japāņu Utsunomiya un otro Challenger turnīru pēc kārtas iekļūstot pusfinālā (Pāžem 2). Savukārt pusfinālā Ventspils Ghetto ar 12:21 piekāpās ar ceturto numuru izliktajai Vrbas no Serbijas, kas vēlāk arī kļuva par visa turnīra uzvarētāju. Arī šajā spēlē rezultatīvākais komandā bija Roberts, šoreiz sametot astoņus punktus. Interesanti, ka pasaules ranga līderi Novi Sad šoreiz ieņēma vien trešo vietu.

Savukārt 18. jūnijā Amsterdamā startēs Pasaules kausa izcīņa 3x3 basketbolā, un pirmās divas spēles aizvadīs arī Latvijas izlase ar ventspilnieku Kārli Lasmani sastāvā. 2017. gada Eiropas čempioni un 2018. gada vicečempioni Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Nauris Miezis un Lasmanis FIBA rangu tabulā ieņem ceturto vietu. Otrdien komanda mērosies spēkiem ar Japānu un Poliju, bet 20. jūnijā pretī nāks Austrālija un Brazīlija. Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas divas labākās komandas, bet visa turnīra pirmais trijnieks garantēs tiesības nākamgad piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Pērn Latvijas izlase Pasaules kausā apakšgrupā izcīnīja četras uzvaras, taču ceturtdaļfinālā ar 15:21 zaudēja Polijai un noslēguma tabulā ieņēma piekto vietu.

Pasaules kausā sieviešu izlasēm Latviju pārstāv arī ventspilniece Ieva Kūlīte, kura spēlēs kopā ar Baibu Eglīti, Kristīni Petermani un Lieni Stalidzāni. Dāmām apakšgrupā jātiekas ar Ungāriju, Čehiju, Turkmenistānu un Nīderlandi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: