Latvijas basketbola izlases dažādās vecuma grupas vasaras mēnešos aizvadīs Eiropas čempionātus un Pasaules kausus. Arī šajā gadā Latvijas izlašu kandidātos iekļauti ventspilnieki kā spēlētāji, bet treneru korpusam pievienojušies arī divi skolas treneri.

Latvijas U19 vīriešu izlasei palīdzēs Ričards Vitoļskis un Agris Stankevics un pagājušā gada U18 Eiropas vicečempions Dāvids Vīksne, kuri palīdzēs Latvijas izlasei cīnīties par Pasaules kausu. Dāvids Ventspils basketbola saimei pievienojās aizvadītā gada rudenī, kad tika iekļauts arī Basketbola kluba “Ventspils” un “Ventspils Augstskolas” komandās.

Izlases galvenais treneris Artūrs Visocskis – Rubenis sākotnēji izlases kandidātos bija iekļāvis arī Ralfu Lāci, taču pēc aizvadītiem treniņiem U19 sastāvā Lācis pievienojās U20 izlasei.

U19 Pasaules kausa izcīņa 29. jūnijā sāksies Grieķijas pilsētā Heraklionā. Latvijas puišu izlase iekļauta B grupā un turnīra pirmajā posmā cīnīsies ar Mali, Austrālijas un Kanādas junioru izlasēm. Astotdaļfinālā būs jācīnās ar kādu no A grupas komandām – ASV, Lietuvu, Jaunzēlandi vai Senegālu.

Latvijas izlases U19 kandidātu sarakstā bija iekļauts arī Kristaps Ķilps, kurš, tāpat kā Vīksne, pērn ar U18 izlasi izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļas un dalību U19 izlasei Pasaules kausā. Šogad Ķilps vēlreiz palīdzēs U18 izlasei.

Treniņnometne sāksies 25. jūnijā. Gatavošanās laikā paredzētas pārbaudes spēles ar Vācijas, Lietuvas un Gruzijas U18 izlasēm, kā arī līdzdalība U18 Baltijas kausa izcīņā Kauņā.

Eiropas U18 čempionāts Grieķijas pilsētā Volosā sāksies 27. jūlijā, grupas turnīrā Latvijas komanda spēlēs ar Grieķijas, Slovēnijas un Francijas izlasēm. Astotdaļfinālā būs jāspēlē ar kādu no D grupas vienībām (Spānija, Horvātija, Somija, Nīderlande). Uzvarētāji turpinās cīņu par 1.-8.vietu, zaudētāji par 9.-16.vietu.

Savukārt “Spars” basketbolists Ralfs Ērkšķis iekļauts Latvijas U20 vīriešu izlases kandidātos. Latvijas U20 vīriešu izlases (1999. dzimšanas gads un jaunāki) galvenais treneris Kristaps Zeids uz gatavošanos Eiropas čempionātam uzaicinājis 14 spēlētājus.

Eiropas U20 čempionāts no 13. līdz 21. jūlijam risināsies Izraēlas pilsētā Telavivā, Latvijas komanda C grupas turnīrā cīnīsies ar Vācijas, Spānijas un Horvātijas komandām. Astotdaļfinālā C grupas četrinieks tiksies ar D grupas vienībām (Lietuva, Grieķija, Slovēnija, Polija). Uzvarētāji turpinās cīņu par 1.-8.vietu, zaudētāji par 9.-16.vietu.”

Visus Ventspils sportistus ikdienā trenē sporta skolas “Spars” treneris Matīss Graudiņš.

Toms Markuss Salnājs iekļauts Latvijas U14 puišu kandidātu sarakstā, kuri trenera Mārtiņa Fomina vadībā gatavosies Baltijas kausa izcīņai. Turnīrs Igaunijas pilsētā Paidē notiks no 14. līdz 16. jūnijam. Salnāju ikdienā sporta skolā trenē Jānis Zemelis.

Latvijas izlasei palīdzēs arī sporta skolas “Spars” basketbola nodaļas vecākais treneris Matīss Graudiņš, kurš vadīs Latvijas U19 sieviešu izlasi (2000. dzimšanas gads un jaunākas)

Galvenais treneris Matīss Graudiņš gatavos U19 sieviešu izlasi startam Pasaules kausa izcīņā, kas no 20. līdz 28. jūlijam notiks Taizemes galvaspilsētā Bangkokā. Savukārt skolas basketbola nodaļas treneris Reinis Ziemelis pievienojies Latvijas U18 meiteņu izlases treneru kolektīvam, kur asistēs galvenajam trenerim Aināram Čukstem. Eiropas U18 meiteņu čempionāts no 6. līdz 14. jūlijam notiks Sarajevā. Latvija ielozēta D grupā pret Lietuvu, Bosniju un Poliju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: