Pašvaldības iestāde Komunālā pārvalde, kas ir Ventspils mūzikas vidusskolas ēkas būvniecības pasūtītājs, nekavējoties pieprasīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) veikt atkārtotu mūzikas skolas ēkas novērtējumu.

Saistībā ar medijos izskanējušo informāciju par Iekšējās drošības biroja (IDB) aizdomām par kukuļdošanu un kukuļa pieņemšanu Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas atbilstības novērtēšanas laikā, Komunālā pārvaldes direktors Andris Kausinieks apliecina, ka viņa vadītā iestāde nekādi nav iesaistīta šajā procesā un par notikušo uzzināja ar mediju starpniecību.

Tāpat Kausenieks pauž neizpratni par šādu nelikumību nepieciešamību, jo ir pārliecināts, ka jaunā Ventspils mūzikas vidusskolas ēkas tapšana norit saskaņā ar apstiprināto būvprojektu un ir droša ikvienā aspektā. Vienlaikus Kausenieks norāda, ka nekavējoties ir pieprasījis veikt atkārtotu VUGD pārbaudi būvobjektā, lai novērstu kaut visniecīgākās aizdomas par neatbilstībām.

Atgadinām, ka Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par kukuļa pieņemšanu saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām aizturējis četras VUGD Kurzemes reģiona brigādes amatpersonas, tai skaitā abus brigādes komandiera vietniekus. Savukārt par iespējamu kukuļdošanu, lai panāktu labvēlīga lēmuma pieņemšanu no VUGD amatpersonu puses, skatot jautājumu par būvobjekta atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām, aizturēts pilnsabiedrības Merks-Ostas celtnieks pārstāvis, kā arī SIA VPM Latvia īpašnieks un darbinieks. VPM Latvia šajā būvobjektā veica projekta ugunsdrošības risinājumu apsekošanu.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • 0
    ventspilnieks 36,7 24.05.2019, 10:09:47

    Pažara problēmas ēkai ir tuvākajā kurgānā, jo šorīt to rok un buldozerē.
    Un tā izkūp mūsu naudiņa :D

  • -1
    Pilsēta 24.05.2019, 10:13:16

    Iedomājies kāds būtu ''prikols'' ja tagad ugunsdzēsēju pārbaudē konstatētu drausmīgākos pārkāpumus un namu nevarētu atklāt.

  • -8
    keda 24.05.2019, 10:22:04

    Tas nebūtu prikols, tas būt šausmīgas nolaidības un vienaldzības fakts. Un nav nekādu šaubu, ka jākonstatē to, kas tur ir. Traģēdija būtu nevis konstatēšana, bet palaišana garām

  • -1
    Egils Liepins 24.05.2019, 20:53:16

    Šausmīgas nolaidības un vienaldzības fakts ir tas, ka Ventspils domē sēž viens no amata atlaistais, grābstās gar naudu un komandē pārejos.

  • -5
    Katja 24.05.2019, 11:34:52

    Ha, jūs tiešām domājat, ka papucis, ko tādu pieļautu!? - es domāju, ka visi kvalitātes dēļ šajā ēkas būvniecības procesā trīc. Domāju, ka kāds gribēja klusiņām klusītiņām kaut ko sašmugulēt.

  • 0
    Vairus 25.05.2019, 08:42:09

    Ostas celtnieks jau nesen bija slavens ar sižetu par džinsu bikšu pielietošanu kā blīvējamo materiālu.

    Kurš izvēlējās tai ēkai jumta un sienu krāsojumu? :D

  • -1
    Opaps 28.05.2019, 23:14:18

    KUKS

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: