Šīs nedēļas nogalē ar sacensībām Aizputē - Ventspils motosporta līdzjutējiem tuvākajā šāda mēroga maču norises vietā - startēs jaunā Latvijas motokrosa sezona, kurai nopietni gatavojas arī Rodeo.

Ventspils motoklubs Rodeo pagājušajā sezonā izcīnīja savu 11. Latvijas klubu čempionu titulu, turklāt uz augstākā pakāpiena kāpjot otro gadu pēc kārtas. Gatavošanos jaunajai sezonai tas gan nekā neatviegloja, tomēr iepriekš paveiktais un sasniegtais nav palicis nepamanīts un jaunajā sezonā viens no lielākajiem kluba atbalstītājiem būs Ventspils pilsētas dome.

Par lielāko jaunumu komandas sastāvā Ventas Balss jau rakstīja – pēc piecu gadu pārtraukuma tajā atgriezies Toms Macuks, kurš būs pirmā vijole MX1 klasē. Šobrīd pauzi no motokrosa paņēmis Kristers Drevinskis, kurš veiksmīgi uzsācis studenta gaitas, tādēļ notikusi interesanta braucēju rokāde starp klasēm. Pieredzējušais Prīts Ratseps, kurš trīs reizes Latvijas čempionātā triumfējis MX1 klasē, bet pērn bija otrais, šajā sezonā brauks MX2, bet Karels Kutsars sēdīsies uz MX1 motocikla. Pārmaiņas šajā sezonā gaida arī jauno censoni Aleksu Araidu, kurš pakāpsies uz 125ccm junioru klasi, bet otro sezonu 85ccm klasē startēs Kristers Janbergs. Šie ir braucēji, kas cīnīsies par vērtīgiem punktiem komandai, kura centīsies tikt pie čempionu titulu duča.

Macuks jau pirms oficiālās sezonas sākuma pamanījies apliecināts sevi trasē, vispirms uzvarot divu stundu cross country mačos Liepās smiltīs, bet pēc tam labi pacīnoties arī Mulgikross Igaunijā. Pirms sezonas sākuma spēkus tajā izmēģināt bija ieradušies daudz spēcīgu braucēju no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Somijas un Krievijas, bet Toms šādā konkurencē pirmajā braucienā pamanījās finišēt otrais, atpaliekot tikai no spēcīgā mājinieka Tanela Leoka. Otrajā braucienā visiem plāniem patraucēja kritiens, kura dēļ finišu izdevās sasniegt vien astotajam, bet kopvērtējumā tika izcīnīta piektā vieta.

Sestdien un svētdien Aizputē jau startēs Latvijas čempionāta sezona, bet Ventspils motosporta draugiem arī šogad tā būs vistuvākā vietā, kur apmeklēt šāda mēroga mačus, ko noteikti ir vērts izmantot.

Latvijas motokrosa čempionāts, kurā startēs gan solo, gan blakusvāģu un kvadriciklu klases, pēc Aizputes posma turpināsies ar cīņām 5. maijā Apē, kur jau 46. reizi norisināsies tradicionālais Vaidavas kauss. Reizē šis būs arī Igaunijas čempionāta posms. Savukārt apmaiņas programmā Latvijas čempionāta trešais posms reizē ar Igaunijas čempionāta cīņām tiks aizvadīts 6. un 7. jūlijā Pērnavā. Pēc tam sekos sacensības 14. jūlijā Dobelē, bet finālcīņas Latvijas čempionātā gaidāmas 8. septembrī Cēsīs.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • 0
    Arvis Sanders 26.04.2019, 14:53:25

    Precizēšu , ka Sestdien 27.04. Aizputē notiks LR Amatieru , veterānu čempionāts, kurā piedalīsies Rodeo pārstāvji Gvido Judeiks, Otto Leinerts, Arvis Sanders , bet Svētdien startēs Pro klašu sportisti.

  • 0
    Cibiņš 26.04.2019, 16:30:42

    Rodeo,lai veicas!

  • 0
    Vilis Skuja. 26.04.2019, 17:44:36

    Mototrase "Dzintarjūra" Ventspilī.
    Reiz bija...
    Kurš atbildīgs par trases izputināšanu???

  • 0
    karlito 27.04.2019, 10:18:07

    Sezona sākusies,bet Ventspils joprojām bez savas trases,un nekas neliecina ,ka tuvākajos gados viņa arī būs....tikai tukša muldoņa un lētas atbildes no OC un pilsētas domes...

  • -4
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 29.04.2019, 18:01:40

    Mototrases izveides projekts Piedzīvojumu parkā joprojām ir aktuāls, bet tikai pēc kopējā Piedzīvojumu parka attīstības plāna izvērtēšanas būs iespējams spriest par mototrases būvniecību.
    Uz šo brīdi ir noteikta mototrases vēlamā atrašanās vieta Piedzīvojumu parkā un veikti grunts izpētes darbi, kā arī šogad ir notikušas vairākas tikšanās ar Piedzīvojumu parka attīstības plāna izstrādātājiem.

  • 0
    karlito 29.04.2019, 18:18:41

    Olimpiskam Centram! Šādu ziņu es lasīju jau 2016gadā! ...''.ātri gan jums viss notiek....''

  • -3
    keda 02.05.2019, 13:10:32

    Nu tā kā no mēness novēlies... tiko posotru ļimaku atņēma, ko tagad no pašu kabatas jāmeklē, nodokļu reforma arī neveicina finanšu pieplūdumu sporta jomā, tā kā skaidrs, ka ātri šis projekts neies. Toties ir prieks, ka dome kļuvusi par Rodeo galveno atbalstītāju! Novērtēts paveiktais!

  • 0
    karlito 04.05.2019, 10:53:57

    Keda,tam pusotram ļimakam,kurš līdz Ventspilij tā arī neatnāca,ar motokrosa trasi nav nekāda sakara,vienīgi tagad tas ir izdevīgs arguments,lai pateiktu...Vot mūs tagad opozicija aplaupīja,tagad josta jāsavelk ciešāk,gandrīz vai krīze,un trase tik ātri nebūs...
    Tu taču pats zini,Ventspilī ja grib,visu var izdarīt pietiekoši ātri,un labi..Galvenais,lai ir vēlēšanas to izdarīt,un naudas mūsu pilsētai pietiek.Ja nevar,vai kaut kādā veidā tas nav iespējams izdarīt,tad var taču normāli atbildēt...Dārgie Ventspilnieki,naudas pašlaik motokrosa trasei nav,kad būs tad domāsim,darisim...nevis ar šīm atrunām katru gadu ''aizmālēt acis un ausis''motokrosa faniem un cilvēkiem,kuriem šis sporta veids ir svarīgs!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: