Aizputē norisinājās Latvijas atklātā motokrosa čempionāta pirmais posms, kurā otro vietu komandu vērtējumā izcīnīja pašreizējais čempions Ventspils motoklubs Rodeo.

Sezonas pirmie mači parasti ir kupli apmeklēti, un arī Aizputes posms nebija izņēmums, jo uz starta izgāja braucēji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas, kas, protams, padarīja sacensības neprognozējamākas. Vispirms pie teikšanas ķērās 85 cc klase, kurā Rodeo pārstāv Kristers Janbergs. Diemžēl jau pirmajā līkumā viņš iekūlās masu kritienā, tāpēc pirmo apli noslēdza vien 30. vietā, bet līdz finišam prata pakāpties līdz 11. pozīcijai. Otrais brauciens aizritēja sekmīgi, taču ieņemtā vieta noteikti neatbilda Kristera spējām – finišā desmitais. 125 cc junioru klasē debitēja Aleksis Araids, pirmo braucienu sākot cerīgi, taču tad piedzīvojot sāpīgu kritienu un finišu sasniedzot vien 18. vietā. Otrajā braucienā Aleksis ieņēma desmito vietu, uzlabojot ne vien garastāvokli, bet nedaudz arī situāciju klubu vērtējumā.

Sacensību otrās dienas saldais ēdiens bija MX1 un MX2 klašu starts, ko ar lielām cerībām gaidīja arī Rodeo. Patīkamu pārsteigumu MX1 sagādāja Toms Macuks, kurš uzvarēja startā un arī pirmajā braucienā, aiz sevis atstājot komandas MX Moduls līderi Matīsu Karro. Ceturtā vieta šajā klasē Karelam Kutsaram, bet Prīts Ratseps MX2 klasē piedzīvoja kritienu, tomēr spēja nosargāt trešo vietu. Otrais brauciens smagsvaru kategorijā Tomam arī iesākās veiksmīgi, taču šoreiz starta līkumā pirmais iebrauca Karro. Macuks cieši sekoja konkurentam, mēģināja apdraudēt viņa pozīcijas, taču pieļāva kļūdu. Bremzējot pirms viena no trases līkumiem, Tomam noslāpa motocikls, to ātri izmantoja Gerts Krestinovs (MX Salacas Kauss) un pabrauca garām. Laimīgā kārtā izdevās uzstartēt motociklu, un Macuks sāka pakaļdzīšanos, tiešām pietuvojoties līderiem, tomēr līdz finišam nekas nemainījās – otrajā braucienā trešā vieta. Kutsaram pagalam neveiksmīgs bija otrais starts, tomēr 35 dalībnieku konkurencē izdevās aizcīnīties līdz septītajai vietai. Ratsepam otrais brauciens bija stabils un pārliecinošs, kas ļāva izcīnīt otro vietu. Komandu vērtējumā Rodeo otrā vieta, bet MX Moduls pat netika trijniekā. Par pārsteigumu parūpējās MX Salacas Kauss, kas pagājušajā sezonā ieņēma ceturto vietu, bet šo sāka ar pastiprinātu sastāvu un uzvaru pirmajā posmā.

«Gāja raibi, lai neteiktu vairāk, tomēr beigās viss sakārtojās mums vajadzīgajā gultnē. Tagad zinām, pie kā treniņos jāpiestrādā un arī konkurentu sastāvus, un varēsim veiksmīgāk veidot mūsu stratēģiju,» sezonas startu komentē Rodeo vadītājs Arvis Sanders. Nākamais čempionāta posms notiks jau šīs nedēļas nogalē Apē, kur tas būs apvienotais Latvijas/Igaunijas etaps un arī 46. Vaidavas kausa izcīņas sacensības.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    karlito 01.05.2019, 19:25:29

    Apsveicami..gan jau arī vinnēsim!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: