Latvijas Basketbola savienības valde pēc Treneru komisijas ieteikuma apstiprināja sporta skolas Spars treneris Matīsu Graudiņu U19 izlases galvenā trenera amatā.

Graudiņš kopš 2008. gada strādā sporta skolā, paralēli darbojoties arī BK Ventspils sistēma, gan kā galvenā trenera asistents, gan LBL2 komandas Ventspils Augstskola galvenais treneris. Viņam ir četru gadu pieredze darbā ar Latvijas meiteņu izlasēm, strādājot Aināra Čukstes vadībā. Graudiņa debija notika 2015. gadā Bukarestē, kur U18 izlase izcīnīja otro vietu B divīzijā un nopelnīja ceļazīmi uz augstāko sabiedrību.

Nākamajā vasarā Latvijas juniores Ungārijas pilsētā Šopronā izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā un pirmo reizi vēsturē kvalificējās Pasaules U19 kausam, kurā vēlāk tika izcīnīta desmitā vieta. Pagājušajā gadā Latvijas juniores vēlreiz Eiropas finišēja labāko komandu četriniekā un otro reizi pēc kārtas kvalificējās Pasaules U19 kausam. Finālturnīrs no 20. līdz 28. jūlijā notiks Taizemes galvaspilsētā Bangkokā.

"No  sportiskā viedokļa U19 Pasaules kausa izcīņā atbildība nav tik liela, kā Eiropa čempionātos, jo izkrišana nedraud. Ir tikai pozitīvā motivācija – cīnīties par uzvaru katrā spēlē un lūkot tikt pēc iespējas augstāk, pārspējot priekšteču iegūto astoto vietu. Ņemot vērā spēlētāju resursus, gatavošanos plānojam kopā ar U18 izlasi. Trenēsimies kopā, taktiskais rokraksts būs diezgan līdzīgs. Arī treneru kolektīvs saglabājas, tikai koriģējam funkcijas – Ainārs Čukste vadīs U18 izlasi, bet U19 komandā būs mans palīgs, tāpat kā Daiga Žvirble," jauno izaicinājumu komentē treneris.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: