Ventspils šorttrekiste Anna Jansone Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādes otrajā dienā sasniedza augstvērtīgāko rezultātu no Latvijas sportistiem, 500 metru distancē ieņemot 12. vietu.

Jansone savā priekšskrējienā sasniedza jaunu personisko rekordu, distanci veicot 46,869 sekundēs, spraigā cīņā finišējot trešā un iekļūstot ceturtdaļfinālā. To Anna veica gandrīz ar identisku laiku, finišu atkal sasniedzot trešā, taču iekļūšanai pusfinālā mazliet pietrūka – viņa palika otrā aiz svītras. Līdz ar to distances kopvērtējumā 33 sportistu konkurencē viņai 12. vieta, kas sacensību otrajā dienā bija labākais Latvijas komandas rezultāts.

Sacensības Jansone sāka ar dalību 1500 metru distancē, kas gan beidzās jau ar priekšskrējieniem. Anna savā skrējienā ļoti līdzīgā finišā bija ceturtā, turklāt tas bija viens no lēnākajiem slidojumiem, tā ka uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā neļāva cerēt arī uzrādītais laiks (tas bija par 15 sekundēm sliktāks, nekā šogad pasaules junioru čempionātā sasniegtais personiskais rekords). Šajā distancē viņai 23. vieta.

Ventspilniecei Bosnijā un Hercegovinā notiekošajā Olimpiādē vēl atlicis starts 1000 metru distancē, kas paredzēts 15. februārī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: