Sestdien Olimpiskā centra Ventspils vieglatlētikas manēžā notiks Sporta skolas Spars organizētā sacensības Ziemassvētku kausa izcīņa.

Sacensības notiks 18. reizi un kopumā tajās pulcēs 177 dalībniekus no četrām valstīm: Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Norvēģijas. Sacensības plkst. 10 no rīta atklās kārtslēcēji. Savukārt pārējās disciplīnas sportisti cīņu par medaļām uzsāks plkst.12.

Pirms šiem mačiem mūsu vieglatlēti startēja ne mazāk tradicionālajā Manēžas kausa izcīņā Klaipēdā, kurās arī tika pie godalgām. Augstlēkšanas mačos zēniem otro reizi šī gada nogalē 180 cm pārvarēja Ventspils novada sporta skolas audzēknis Roberts Mažrims, kļūstot par sacensību uzvarētāju.

Spara sportisti tika pie cita kaluma godalgām. 1000 metru skrējienā spraigā finišā otrais bija Daniils Staruks, bet Darja Sopova ar personīgo rekordu telpās – 5,48 metri – bija otrā tāllēkšanas mačos (pērn Ziemassvētku kausā 5,27). Personīgais rekords lodes grūšanā arī novada sportistam Jēkabam Prikulim (15,06 m), kuram Klaipēdā arī sudrabs. Vēl Luīze Dārta Sietiņa bija trešā 60 metru skrējienā un iekļuva finālā 200 metros, bet uz starta tur neizgāja.

Kopumā Latvijas jaunie vieglatlēti Manēžas kausā tika pie 16 zelta medaļām, 21 sudraba un 17 bronzas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: