Lai gan klāt ziema un aktīvākā būvniecības sezona jau ir aiz muguras, Olimpiskā centra Ventspils bāzēs turpinās dažādu projektu realizēšana, kas padarīs sportošanu un atpūtu mūsdienīgāku un ērtāku. Olimpiskajā

Pilnīgi droši var teikt, ka Basketbola halles atlētikas zāles pārbūve bija tiešām gaidīts notikums, kas nu rit pilnā sparā. Zāli, kas pirmā mūsu pilsētā savulaik tika pielāgota mūsdienu prasībām un aprīkota ar modernu inventāru, plānots paplašināt, uzlabot tajā ventilācijas sistēmu, nomainīt grīdas segumu. Tāpat tiks pārbūvētas starpsienas, nomainīts apgaismojums un durvis. Protams, modernizācijas darbi paredz arī jaunu trenažieru iegādi – 16 kardio un 5 spēka vingrinājumiem, kā arī 7 trenažieri rehabilitācijai. Papildināts tiks aksesuāru – stieņu, paklājiņu, jostu – klāsts un saremontēti 47 trenažieri, kas jau atrodas šajā zālē. Pārbūves (neskaitot trenažieru iegādi) kopējās izmaksas ir 163 639 eiro. Basketbola halles atlētikas zāles rekonstrukcijas laikā ventspilnieki aicināti sportot Ūdens piedzīvojumu parka un Pārventas sporta kompleksa zālēs.

Olimpiskais centrs noslēdzis līgumu par moderna LED ekrāna iegādi. Meklējot ekrānu dažādiem sporta un kultūras pasākumiem, svarīgi bija tikt pie tāda, kas nebūtu tikai uzstādāms stacionāri, bet būtu arī pārvietojams, kas būtiski paplašinātu tā pielietojumu. Atrast tādu izdevās pie ražotājiem Polijā. Videoekrāna izmērs ir 4 x 6 m, tas iebūvēts treilerā, un to iespējams izbīdīt līdz 6 metru augstumam. Šis ekrāns ir viegli transportējams un izmantojams ne tikai, piemēram, stadionā notiekošajos pasākumos, bet arī jebkuros citos notikumos Ventspilī. Šāds LED videoekrāns būs vienīgais Baltijā, un tam ir ļoti plašas pielietošanas iespējas, ekrāns spēj attēlot praktiski jebkādu videomateriālu, kā arī ir savienojams ar dažādām viedierīcēm (datoriem, planšetdatoriem, mobilajiem telefoniem u.c.) un programmatūrām. Jauno videoekrānu var pieslēgt internetam, radot iespēju atspoguļot arī video tiešraides.

Olimpiskā centra Ventspils stadiona elektroniskais tablo tiek izmantots jau kopš 2004. gada, tā ka tas paguvis novecot gan fiziski, gan morāli un vairs nespēj pildīt visas pasākumu organizatoru prasības. Arī attēla kvalitāte nespēj līdzināties jaunā LED ekrāna kvalitātei, jo var attēlot tikai ļoti vienkāršus attēlus trīs krāsu paletē. Jaunā ekrāna iegādes kopējās izmaksas ir 166 980 eiro. Gan tā iegāde, gan Basketbola halles atlētikas zāles pārbūve tiek īstenota ar LR Izglītības un zinātnes ministrijas finansējumu valsts nozīmes sporta attīstības projektu īstenošanai – Olimpiskā centra Ventspils attīstībai 2018. gadā.

Tāpat līdz gada beigām pie BMX trases Piedzīvojumu parkā plānots uzstādīt jaunu servisa ēku. Jaunajā moduļu tipa ēkā būs iekārtotas zēnu ģērbtuves ar 20 skapīšiem, meiteņu ģērbtuves ar sešiem skapīšiem, kā arī tualetes un dušas. Ēkā būs arī velosipēdu noliktava, trases inventāra uzglabāšanas telpa, kā arī remontdarbnīca un telpa tiesnešiem un treneriem. Līdz gada beigām ēka tiks uzstādīta un pieslēgta komunikācijām, bet nākamgad plānota teritorijas labiekārtošana.

Šī projekta realizācija izmaksās 221 430 eiro. Savukārt svarcēlāji tiks pie jauna inventāra. Jau noslēgusies iepirkuma procedūra, un sporta nama Centrs svarcelšanas zālei plānots piegādāt olimpisko svarcelšanas treniņu komplektus vīriešiem un sievietēm, multifunkcionālu solu, treniņu kastes un svarcelšanas platformu.

Enerģiju lieto efektīvāk

Olimpiskajā centrā Ventspils notiek ēku energoefektivitātes uzlabošanas pasākumi, kas nākotnē ļaus ietaupīt krietnus finanšu līdzekļus.

Lai uzlabotu ēku energoefektivitāti, Olimpiskā centra administrācijas ēkai līdz gada beigām tiks nomainīti 44 logi, un tas izmaksās 32 670 eiro. Tāpat tiks nomainīts Basketbola halles telpu apgaismojums, nomainot dienasgaismas spuldzes un kvēlspuldzes pret mūsdienīgu LED apgaismojumu (260 gaismekļi), kas ļauj ietaupīt līdz 53% patērētās elektroenerģijas. Šogad uz LED gaismekļiem nomainīts arī mazā peldbaseina apgaismojums. Saskaņā ar Energoefektivi­tātes likumu Olimpiskajam centram Ventspils kā lielajam enerģijas patērētājam izstrādāta energopārvaldības politika līdz 2022. gadam. Šogad arī saņemts sertifikāts, kas apliecina, ka uzņēmumā veikts audits par energopārvaldības sistēmas atbilstību ISO 50001:2011 standarta prasībām.

Tomēr energoefektivitātes uzlabošana ir nepārtraukts process un Olimpiskajam centram katru gadu jāveic sertifikāta uzturēšanas audits, bet reizi trīs gados – arī resertifikācija. Lielajiem patērētājiem, kas šādu sertifikāciju neveic, tiek piemērota nodeva 7% apmērā no iepriekšējā gadā patērētās elektroenerģijas izmaksām, bet Olimpiskais centrs no tās ir atbrīvots un gadā ietaupa 24 700 eiro. Energoefektivitātes pasākumi Olimpiskā centra sporta bāzēs veikti arī agrāk. 2014. gadā Ledus halles rekonstrukcijas laikā tika veikti uzlabojumi saldēšanas sistēmai un nomainītas ventilācijas iekārtas, un tas paveikts arī Basketbola hallē. Pagājušajā gadā ventilācijas sistēmas nomaiņa veikta Ūdens piedzīvojumu parkā, kā arī pret LED spuldzēm nomainīts apgaismojums stadionā.

Atkal pilns dāvanu maiss!

Jau astoto gadu Olimpiskais centrs Ventspils ar draugu palīdzību sagādājis saviem klientiem iespaidīgas dāvanas.

Tāpat kā pērn, galvenā balva, ko sarūpējis prāmju operators Stena Line, būs brauciens četrām personām uz Nineshamnu Zviedrijā, bet kopumā tiks izlozētas 45 dāvanas no mūsu draugiem. Lielās balvas ieguvējiem būs iespēja doties ceļojumā uz Nineshamnu ar mašīnu un nakšņot četrvietīgā kajītē ar skatu uz Baltijas jūru. Tāpat tiks izlozētas balvas no KINO RIO (4 dāvanu kartes), restorāna Tex-Mex, no picērijas vai kroga Zītari (sarūpējuši 3 dāvanu kartes 15 eiro vērtībā) un reklāmas aģentūras Hercoga druka (20, 30 un 50 eiro dāvanu kartes). Piecas dāvanu kartes 10 eiro vērtībā dāvās sporta preču veikals Sportland, trīs šādas kartes būs no kafejnīcas Ostas 23 un Oranžās velonomas, bet tikpat daudz karšu 20 eiro vērtībā – no kafejnīcas Stenders pica, kā arī viesnīcu un atpūtas pakalpojumu interneta veikala GribuAtpusties.lv.

Trīs ielūgumi divām personām būs no Jūras vārtiem, bet basketbola klubs Ventspils dāvās divus sezonas abonementus. Pa trim ielūgumiem divām personām būs arī no Ūdens piedzīvojumu parka, Piedzīvojumu parka un slēpošanas kalna Lemberga hūte. Lai piedalītos dāvanu izlozē, līdz 26. decembrim jāiegādājas kāds no Olimpiskā centra Ventspils abonementiem uz Ledus halles slidotavu, Ūdens piedzīvojumu parka atlētikas zāli, lielo un mazo baseinu, ūdens aerobiku vai SPA kompleksu, Pārventas sporta kompleksa atlētikas zāli vai arī dāvanu kartes uz Ūdens piedzīvojumu parka sporta daļu vai Ūdens atrakciju un SPA kompleksu, Piedzīvojumu parku vai slēpošanas kalnu Lemberga hūte. Laimīgās lozes tiks vilktas 27. decembrī plkst. 18 Ūdens piedzīvojumu parkā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    karlito 13.12.2018, 22:12:59

    Brīnišķīgi,vēl tik uzcelt jauno peldbaseinu un ilgi solīto un gaidīto mototrasi,un tad jau OK.

  • -1
    Janis Zvejnieks 13.12.2018, 22:27:22

    Ja ta basein projekta nav 10m torns, tad otrs baseins nav vajadzigs. Bet mototras gan a steig vajadzet buvet

  • -1
    keda 14.12.2018, 09:44:32

    Lai tik būvē, bet nekād mega projekt te vajag, kas ta pa to gāzēs?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: