AS Latvijas valsts meži (LVM) atgādina, ka valsts mežā iedzīvotāji var izvēlies cirst svētku eglīti, kas aug ceļa vai grāvja malā, uz stigām, zem elektrolīnijām vai pieaugušā mežā zem lieliem kokiem.

Taču eglīti kategoriski aizliegts cirst jaunaudzēs, kā arī tās aizliegts cirst dabas parkos un īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, kas atzīmētas ar ozollapas attēlu uz zaļa fona, kā arī citu īpašnieku mežā. LVM Mežkopības izpilddirektors Mārtiņš Gūtmanis pastāstīja, ka Latvijas sabiedrība respektē nosacījumus eglītes ciršanai, tomēr ir fiksēti atsevišķi pārkāpumi. Ja LVM konstatēs, ka iedzīvotāju neapzinīgās rīcības dēļ mežam nodarīti lieli zaudējumi, bezmaksas eglīšu prakse tiks pārtraukta un valsts mežos vairs nedrīkstēs cirst eglīti Ziemassvētkiem.

Latvijas Meža īpašnieku biedrība sociālajā tīklā Facebook brīdinājusi par iespējamām eglīšu zādzībām no jaunaudzēm, atgādinot, ka sācies meža īpašnieku drūmākais mēnesis, kad vieglas peļņas kārotāji zog eglītes no jaunaudzēm.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -5
    Mortīcija 14.12.2018, 12:58:29

    Vislabākās eglītes esot pilsētas apstādījumos.
    Bet bailīgi gan cirst,rēķins pieķeršanas gadījumā var sanākt "sālīts"...

  • -3
    Spītniece 15.12.2018, 03:22:02

    Redzi,Mortīcija,tev četrus īkšķus uz leju ielikuši zagļi.Tu rakstīji par to pieķeršanas gadījumu un zaglim pieķeršana nepatīk.Tev bij jāraksta,lai zog uzmanīgi un jānovēl veiksme.

  • 0
    ventspilnieks 36,7 14.12.2018, 20:13:51

    Ne visās ceļmalās un grāvmalēs augošas egles ir daba stādījusi. Mans stādītais egļu dzīvžogs pēdējo gadu laikā ir zaudējis 7 skaistas eglītes.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: