Jauno sezonu ar diviem mačiem Igaunijā sākuši BK Ventspils basketbolisti, mājās pārvedot gan uzvaru, gan zaudējumu.

Ventspils uz Igauniju devās ar Jāni Bērziņu sastāvā, kurš laukumā tomēr vēl neizgāja, toties nebija nedz Jāņa Antropa, nedz Ronalda Zaķa. Jaunās Latvijas un Igaunijas basketbola līgas vēsture tika aizsākta ar abu valstu pašreizējo čempionu Kalev/Cramo un Ventspils maču. Trīs ceturtdaļas aizritēja ļoti līdzīgā cīņā, bet ceturtajai ventspilniekiem jaudas nepietika. Sevišķi jau cīņai pie sava groza, kur tika atdotas 22 bumbas. Pēdējās desmit minūtēs mājinieki guva par deviņiem punktiem vairāk, visā mačā uzvarot 97:85.

Ventspilij 19 punkti un 11 atlēkušās bumbas Džonatana Arlidža rēķinā, bet ar 16 atzīmējās Ingus Jakovičs.

Jau nākamajā dienā Tallinā tika aizvadīta vēl viena spēle, tiekoties ar TTU komandu, kas pagājušajā sezonā Igaunijas čempionāta astoņu komandu konkurencē ieņēma septīto vietu un neiekļuva izslēgšanas mačos. Pirmajā puslaikā Ventspils guva precīzi 50 punktus un panāca 18 punktu pārsvaru, bet trešajā ceturtdaļā ļāva mājiniekiem nedaudz pietuvoties (65:56). Tomēr pirmais panākums tik un tā sanāca visai pārliecinošs – 92:78.

Šoreiz Arledžs un Entonijs Bīns guva pa 16 punktiem, bet 15 punkti Rihardam Lomažam. Amerikāņu saspēles vadītājs Ārons Džonsons divās spēlēs kopā izcēlās ar 15 rezultatīvām piespēlēm.

Jau trešdien Ventspils aizvadīs pirmo maču savās laukumā, tiekoties ar Igaunijas klubu Parnu Sadam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: