Noslēgušies FIBA Čempionu līgas kvalifikācijas mači, līdz ar to kļuvis zināms komandu sastāvs arī A apakšgrupā, kurā spēlēs BK Ventspils.

Izloze noteica, ka ventspilnieku grupā spēlēs Polijas čempioni Anwil, pagājušās sezonas labākā Francijas komanda Le Mans, turku Banvit, itāļu Sidigas Avellino un vācu MPH Riesen. Vēl divas komandas bija jānoskaidro kvalifikācijas mačos, kas nu ir noslēgušies.

Visas trīs kārtas pārvarēja VTB līgas komandas Nizhny Novgord. Pirmajā kārtā pārliecinoši tika pieveikta Portugāles komandas Porto 86:85 un 92:49, bet pēc tam uzvara viesos nodrošināja panākumu arī pret Grieķijas Aris (63:65, 62:51). Pēdējais šķērslis ceļā uz grupu turnīru bija Čehijas komanda JIP Pardubice, kas lielas problēmas nesagādāja – mājās 92:84, viesos 85:57.

Tikai trešajā kārtā kvalifikācijas spēlēs iesaistījās Spānijas klubs UCAM Murcia, kuram bija jātiekas ar beļģu Charleroi. Spāņi sāka ar uzvaru viesos 71:62, bet savā laukumā paspēlējās ar uguni, ļaujot beļģiem pēdējā minūtē tikt pie sešu punktu pārsvara. Tālāk sāncenši gan netika laisti, un, arī neskatoties uz zaudējumu 78:82, divu spēļu summā uzvaru svinēja Murcia.

Ventspils regulāro sezonu uzsāks nākamajā trešdienā savā laukumā ar spēli pret Anwil.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: